sooty Creative Commons License 2012.10.08 0 0 63157

Önindító és környéke.

 

A hétvégén a következőt fedeztem fel az aksitól az önindító és generátor felé tartó vezetéken. Ez egy szép piros ruhába öltöztetett vezetékköteg. Igazából az egyik része az akistól és a 80A-es biztosítéktól jön a másik fele pedig egy hengeres oldható csatlakozással a fő kábelkötegből jön. Ezen a vezetékkötegen vannak többek között az olajnyomással és mennyiséggel kapcsolatos vezetékek is. A lényeg, hogy újjnyi vastag vezetékek mennek a generátorra is és az öninítóra is. A behúzó tekercsre megy egy vékonyka szál is aminek színe asszem piros alapon fekete csík......

Szóval ez a szál vezeték mindkét kappán meg volt égve, a szigetelése rá volt olvadva, vagy hiányzott. Alatta maga a vezeték erősen korrodálódva.

Ha jól sejtem akkor a kulcs elfordításával ezen a szálon kap áramot a behúzó tekercs.  Ha ez esetleg nem érintkezik, elveszik benne az áram akkor ez is okozhat meglepetéseket. Minden esetre én ma elviszem egy villamosságishoz, hogy rakjon nekem bele egy új vezetéket ez helyett. Egyébként a hengeres csatlakozó elemből jön ez a szál.