kendu Creative Commons License 2012.10.06 0 0 46745

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyen kérdezek-e, valami körfűrészt akarok venni, pusztán otthoni célokra, sőt leginkább raklap tüzifává való konvertálása céljából. Nem akarok sokat áldozni rá, mert nem olyan fontos sem a precizitás, sem a zaj, sem a lézer vezető, vagy mi, szóval nekem az kell, hogy vágja el a deszkát, a raklapot, nagyritkán az osb lapot. 

Ezeket néztem ki:

http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/fureszgep_vagogep/straus_elektromos_lezeres_korfuresz_1400w_1653102890.html

http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/fureszgep_vagogep/akkus_korfuresz_18v_uj_1654489355.html

Szerintetek melyik a használhatóbb?

Igazság szerint nekem szimpatikus az akkus, de kérdés milyen teljesítménye van...? Ha csak olyan gyengén muzsikál, mint egyes csavarozók... hát nem tudom. Az sem egy nagy előny, ha óvatoskodva, vigyázva, lassan kell tolni a deszkában.

Nekem az kell, hogy negyed óra alatt felszabdalok 1-2 raklapot, oszt jóccakát. Nincs helyem tárolni az aprított fát, ezért mindíg csak annyit vágok, ami 1-2 este elég ahhoz, hogy meglökje a kazánban a vizet. Nagyon tetszik, hogy egyszerüen csak fogom és viszem a fűrészt. Ha mindíg kiveszem a szekrényből, letekerem a hosszabbítót, kínlódok a kábellel, majd feltekerem a hosszabbítót, feltekerem a fűrész kábelét.... tovább tart, mint maga az aprítás.

Melyiket javasolnátok?