moonwalkr Creative Commons License 2012.10.06 0 0 24074

Mi három éve voltunk Sunon és Dhonvelin egy-egy hetet, mindkettő nagyon szuper volt (de ezzel biztos nem mondtam újat:)

 

Sun nagy sziget, kiépítettebb (viakoloros járdák, nagy, kövezett étterem) sok szép zeg-zuggal, teljesen körbejárható, fantasztikus növényzettel, kicsit gyengébb tenger alatti állatvilággal és egyszerűbb szobával és jobb konyhával.

Dhonveli pedig mintha ennek a - maldiv értelemben vett - ellenkezője lenne. Kicsi sziget, nem lehet körbejárni, viszont sokkal természetesebb, homokos járdák, homokos étterem, sokkal szebb tenger alatti világ és jobb/szebb szoba. Ezek az összehasonlítható dolgok.

A nem összehasonlíthatóban ott van a cápaetetés és rájaetetés Sun-on, vagy a Robinson sziget a szomszédban, ahová át lehet menni "fakultatív kirándulásra", míg Dhonvelin a fantasztikus lagunát kell megemlíteni, ahol a térdig érő vízben óriásiakat lehet (és érdemes) csatangolni és a lehetőséget, hogy be lehet menni Maléba is.

 

Ha az összképet nézem, akkor nálam Sun nyert. Talán még a szobák miatt is, mert Dhonvelin a superior szobák (ami ott a standardnak felel meg) nincsenek olyan igazán jó helyen. De ez szigorúan magánvélemény!

 

Az akkori friss élményeinkről részletesebben is olvashatsz a Malongo oldalon (nem tudom ismered-e? már, nagyon érdemes barangolni rajta). Ott a szigetválasztóban ki tudod választani mindkét szigetet és ott megtalálod az élménybeszámolómat - és persze mások élményeit, fotóit - is.  

Előzmény: Törölt nick (24068)