szszan Creative Commons License 2012.10.02 0 0 10719

Kedves Endrebácsi!

 

Köszönöm eddigi válaszait.

Lezajlott a tárgyalásunk első része.

Mivel nem tudam a rendőrségtől kicsikarni a szükséges papírokat, így arra készültem, hogy a tárgyaláson fogom felolvasni az érveimet, nem adtam le a tárgyalás előtt semmit a bíróságon.

Azonban a bíró az kérte, hogy viszontkeresetet adjak le. Feltette a kérdéseit és válaszoltam én is meg a felperes is.

 

Lennének kérdéseim:

Ha a bíró 15 napot mondott határidőnek, az mikortól számít és munkanap vagy naptári nap. Szept. 21-hez képest mikor jár ez le? Akkor péntek volt.

 

Azt is mondta, hogy ha a viszontkeresetem tartalmaz pénzösszegben kifejezett igényt a felperessel kapcsolatban, akkor arra illetéket kell fizetnem. Mennyi ez az illeték, hogyan lehet ezt megfizetni és ha az én igényemből levonásra kerül a felperes igénye, akkor mi az alapja az illetéknek.

Meddig kell megfizetnem ezt a pénzt és hogyan lehet mentességet kérni. Most nincsen munkám, jövedelmem sem. Elég ez, vagy igazolni kell még valahogy?

 

A viszontkeresetet személyesen lehet leadni a bíróságon vagy postázni is lehet.

 

Mit kell tartalmaznia, ami lényeges? Azt tudom, hogy az indokaimat és a bizonyítékaimat. Elég, hogy 'Viszontkereset a ............sz. ügyben', vagy még mi a tartalmi követelmény?

 

Tanúkkal kapcsolatban is lenne kérdésem.

 

Volt egy papír, amit aláírtunk a felperes is és én is. A felperes azt állítja, hogy nem írta alá. Kérdezte a bíró, hogy tanú van-e aki látta az aláírást és tudta, hogy miről van szó. Mondtam, hogy a családtagjaim. Azt mondta a bíró, hogy családtag nem jó. Tényleg nem?

Elég e bizonyítéknak az, hogy a felperes ráutaló magatartással is elismerte azt, ami a hozzájárulásában - azaz a fent említett levélben - szerepelt? Erre a tárgyaláson is fény derült. Hivatkozhatok-e erre, mint bizoníték, ha a megállapodásunkat nem fogadja el a bíró?

 

Most egyelőre ennyi kérdésre szeretném, ha szíveskedne válaszolni.

 

Üdvözlettel!

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Endrebácsi01 (10611)