Totya3 Creative Commons License 2012.10.02 0 0 4304

Szia! Igazából csak 2 éve foglalkozom ezzel és egy telet fűtöttem ki, vannak itt, akik régebb óta űzik az ipart. Úgy tűnik én jobban ráérek! :)

Az égetővel bármit el lehet égetni, amit be tud vinni a fejbe és éghető. Kérdés, mekkora helyet foglal egy napra, vagy 12órára való adag. A szárak nagyobb helyet foglalnak, ugyanakkora fűtőértékhez. Tehát ha van helyed tárolni és fel tudod aprítani, akkor jól fog működni. Meg kell mérned, hogy 10kg mekkora helyet foglal(liter) és abból ki lehet számolni, hogy mekkora tüzelőtartályra lenne szükséged. Én saccra 400litert mondanék, akkor kétszer kéne raknod rá egy nap. De majd a mérésből több derül ki. Az biztos, hogy a szár és egyéb hulladék fűtőértéke nem sokkal marad el a fáétól, főleg, ha száraz. Olyan 12MJ/kg a fa 15MJ/kg-jával szemben.

 

A képekből úgy látom, hogy a kazánod szintén nem alkalmas a fej fogadására ideális módon. Aláépítéssel, amit nemrég tárgyaltunk, megoldható.

A 90cm a kazán előtt nem elég semmire. Ha van a kazán körül még hely, akkor vagy elfordítod a kazánt, vagy kécsigás, megtört vezetésű beadagolót építesz, esetleg másik helyiségbe lehet tenni a tartályt, amire szintén van már példa itt.

 

Azt nem tudom, hogy befújós égető hogy működne, attól függ, mennyi és milyen a salak. Elég gáz lenne, ha állandóan feltelne, elakadna... Ha a fejet külön egységként építed, akkor kicserélheted, ha nem válna be, de azt értem, hogy akkor nem kéne megemelést építened. Nehéz döntés, biztosat szerintem senki nem merne mondani erre. 

Előzmény: glaci52 (4303)