Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 46629

Köszi, ezt az oldalt nem ismertem. Gyrosan be is raktam a könyjelzőbe.

Valami ilyenre lesz szükségem majd, csak a méreteket kell pontosítani, hogy jó is legyen. Csak azt nem tudom, hogy ez a kivetőpánt valóságban milyen erős, durva saccolásom szerint olyan 20-40 kg körüli lehet majd a kész zsalugáter 1-1 szárnya amit el kell hogy bírjon. A fényképek alapján nem tünik túl erősnek, valószínüleg lemez anyagból préselték ezeket.

 

Az ablak mérete 250 cm magas és 180cm széles, felül boltíves. Talán 3 db már megtartaná a súlyt szárnyanként.

Ha túl vékonyra csinálom a zsalukat, hogy könnyebb legyen az ekkora méretnél már szilárdsági-tartóssági problémákat okozhat viharos szélben, ezért úgy gondolom, hogy viszonylag vastagra, maszívra kellene megépteni, az pedig a súly növekedésével jár.

Arra is gondoltam, hogy kovácsoltatni kellene kivetőpántokat egy kovás mesterrel a megfelelő méretre. 

 

Van 1db 3m széles fálkör alakú ablakom is akkor már arra is kellene csinálni zsalut mert elég hülyén nézne ki ha nem lenne minden ablakon, természetesen kétszárnyút, de az még így is 150 cm széles lenne egy egy oldalon. Ott még külön megoldandó feladat lenne a kivetőpánt elfordulásának a megoldás, mivel nem egymás fölé kerülne az íves ablak miatt a 2 kivetőpánt. Ennek az ablaknak nincsen a keretnél függűleges eleme ezért kell eltolva felszerelni. Szóval nem egyszerű a feladat.

Előzmény: rferi (46628)