barkócza Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76264

Győzzelek meg? Megpróbálom. :)

 

Abban teljesen igazad van, hogy a felfűtést és a szeszfokot csak a cefre hőmérsékletének a megmérésével látjuk. A leégésre és a fűtéskiesésre viszot szerintem a cefrehőmérséklet lassan reagál, mert a cefre jó sokáig tartja a hőmérsékletét. Viszont a fűtéskiesés hatására azonnal abbamarad a párolgás, és ez azonnali hőmérsékletesést okoz a páracső alján. Azaz ez a hőmérséklet a fűtéskimaradásra gyorsabban reagál. Dugulásra úgyszintén.

 

A cefre hőmérséklete a főzés során 5%-os cefrét feltételezve 95,5oC-tól 100oC-ig megy. Ugyanez a tartomány a páracső tetején bővebb, kb. 91oC-100oC-ig terjedően - egy kicsit jobban széthúzódik ez a hőmérséklet tartomány, talán jobban is követhető.

 

Én hőmérsékletet a páracső alján és tetején mérek, a cefrében valójában csak azért nem, mert ahhoz kéne még egy tömített átvezetés (ha nem is tömszelence), és még nem csináltam meg.

Előzmény: snapszmester (76259)