barkócza
2012.09.29
|
|
0 0
76264
|
Győzzelek meg? Megpróbálom. :)
Abban teljesen igazad van, hogy a felfűtést és a szeszfokot csak a cefre hőmérsékletének a megmérésével látjuk. A leégésre és a fűtéskiesésre viszot szerintem a cefrehőmérséklet lassan reagál, mert a cefre jó sokáig tartja a hőmérsékletét. Viszont a fűtéskiesés hatására azonnal abbamarad a párolgás, és ez azonnali hőmérsékletesést okoz a páracső alján. Azaz ez a hőmérséklet a fűtéskimaradásra gyorsabban reagál. Dugulásra úgyszintén.
A cefre hőmérséklete a főzés során 5%-os cefrét feltételezve 95,5oC-tól 100oC-ig megy. Ugyanez a tartomány a páracső tetején bővebb, kb. 91oC-100oC-ig terjedően - egy kicsit jobban széthúzódik ez a hőmérséklet tartomány, talán jobban is követhető.
Én hőmérsékletet a páracső alján és tetején mérek, a cefrében valójában csak azért nem, mert ahhoz kéne még egy tömített átvezetés (ha nem is tömszelence), és még nem csináltam meg. |
Előzmény: snapszmester (76259)
|
|