Soká Creative Commons License 2012.09.27 0 0 46493

"akkor érvényes a második tagmondat, miszerint valami nagy gány van."

 

Feri, jó a megérzésed! :) Feloldom a nagy trükköt: rosszul fotóztam tegnap, mert az ablaknak pont az a része nem látszik, ami miatt a gányolás előállt, és ami most engem is szívat. Szóval ez a marha (az előző tulaj, aki építette a házat) megvette a kész ablakot és sikerült úgy beépítenie a tokot, hogy felül nem hagyott annyi helyet sem, hogy be lehessen akasztani a szerencsétlen ablakot. Ezért aztán a pántból levágott egy gyűrűnyit, ami a képen is látszott. Gyakorlatilag 1cm-es tengelyen fordul(t) el az ablak...

Én most olyan zsanért vettem, amit Repítő is linkelt, tökéletesen megfelel ehhez az ablakhoz. Biztonságtechnikai szempontból nincs jelentősége, egy emeleti ablakról van szó.

 

Amit a 90 fokos elfordulásról és emelkedésről írtál, azt nem értem sajnos. Egyébként ilyen pántok vannak a beltéri ajtóinkon, amivel a régieket voltam kénytelen még költözéskor mind lecserélni, mert egyetlen olyan ajtó sem volt, ami rendesen záródott volna, ami függőben állt volna, stb. Olcsó bricostore-os fenyő ajtók, a működésükkel egyelőre nincs bajom. Ugyanilyenek vannak Vajknak is, csak másként felületkezeltük.

 

A régi topiklakók emlékezhetnek rá, hogy mennyit szidtam már az előző tulajt, az újabbak kedvéért csak egyet mesélek el: egy alig 10nm-es szobában 8cm-es szintkülönbség volt a két sarok között, mert valószínűleg totál részegen betonoztak. Kénytelen voltam felbontatni, újra aljazbetonoztatni, hogy a szobába lépve ne érezzem magamat egy hajóban.

 

 

Előzmény: rferi (46483)