Alpaka2 Creative Commons License 2012.09.26 0 0 252

A HVG ismét foglalkozott a TIGÁZ és más szolgáltatók kötbérezési gyakorlatával

Címe: Mérőórája szerint ön gázt lopott "

 

http://hvg.hu/itthon/20120919_Merooraja_szerint_on_gazt_lopott

 

 

Feszült a helyzet a gázszolgáltatók és a fogyasztók között. Számos történet szól becsületes fogyasztókról, akiknek gázóráján sérüléseket talált a kiérkező szerelő, majd gázlopás ürügyén több százezres kötbérfelszólítással kellett szembesülniük. Az ügyfelek szerint a szolgáltatók így akarnak pluszbevételt szerezni, ők azonban tagadják, hogy „behajtócégek” lennének."

"Tavaly szabálytalan gázvételezéssel kapcsolatban valamivel több mint 1100 panasz érkezett be a MEH-hez, ezek 51 százalékát elutasították."

 

 

-Ezek szerint 539 fogyasztót (49%) alaptalanul gyanúsítottak meg, illetve alaptalanul köteleztek 540.000 Ft.- kötbér megfizetésére.

 

 

És ebben még nem szerepelnek azok, akik elesettségük (öregségük, betegségük, özvegységük, árvaságuk, vagy alacsony iskolai végzettségük miatt, érdekérvényesítő képesség hiányában)  nem fordultak a  Magyar Energia Hivatalhoz.

 

Szolgáltatók, csak így tovább!

 

Vajon mit szólnának hozzá a szolgáltatók pl. a  TIGÁZ  dolgozói, ha az ügyészség, vagy a rendőrség Őket is  ugyanilyen arányban, alaptalanul gyanúsítaná meg pl. korrupcióval.

 

(Ne felejtsük el, hogy a Ők szabálytalan vételezéssel, magyarul (gáz) lopással gyanúsítanak!)