Törölt nick Creative Commons License 2012.09.26 0 0 63031

Nem azt mondom, hogy egyedüli ok a kevés eladásra, de szerintem a coupe hátulja lehet az egyik vezető ok például. Megosztja az embereket - akinek nem tetszik a Kappa coupe, annak legtöbbször a hátulja - és annak furcsa arányai miatt nem tetszik.

Jómagam is nagyon rá voltam indulva egy időben zsebemben a pénzzel - amikor mindenképpen egy Lancia coupét akartam venni. Ültem is már Kappa Coupe-ban és többször láttam is talikon és összességében tetszett a hátuljára nézve kicsit nyelve. Aztán egyszer pont elém keveredett egy Kappa Coupe az M1-M7 közös bevezetőn mindjárt az Y- elágazásnál és végig mögötte/mellette mentem a furgonnal. Ekkor jöttem rá, hogy nem tudom megemészteni a furcsa arányait. Ezért is vettem akkor inkább Beta Coupe-t. A Kappa coupe tetszik - de csak kompromisszumokkal. A Beta Coupe sokkal "coupébb" formájú szerintem (főleg élében nézve, mert nem túl fotogén az sem ) - azon egyedül a téglalap alakú hátsó lámpákon kell kicsit nyelnem.

Lehet, hogy sokkal népszerűbb formája lett volna a Kappa Coupe-nek - ha inkább kiadják a Pininfarinának, mint a az SW-t. Ez utóbbi a Thema SW-vel együtt a világ egyik legszebb kombijainak tartom én például.. Amikor Hektor néha betér hozzánk, nem győzöm a szemem legeltetni rajta :)..

Nem vagyok Peugeot-kedvelő, de szerintem a 406 coupé az elmúlt 20 év legszebb Peugeot-ja - hiába népautó a Kappa Coupé-hoz képest. Ott is szépet alkotott a Pininfarina..