pipacs_ Creative Commons License 2012.09.25 0 0 699

Szia!

Gratulálok a kutyushoz!

A miénk 1 éves múlt, mi is megszenvedtük a szobatisztaság témakörét. Egy kutyatanár (nem szereti a kutyaidomár kifejezést :D) ismerős adott tanácsot, és működött, onnantól kezdve laza 1 hónap alatt teljesen szt. lett a kicsike.

Arról van szó, hogy minden alkalommal, amikor becsinál, baromira össze kell szidni, picit rá is lehet sózni a hátsójára, de inkább érezze a hangodból, hogy rosszul viselkedett, és ki kell hajítani a kertbe egy tíz percre. Ha kimész vele reggel ébredés után és látod, hogy a dolgát végzi, alaposan dicsérd meg.

A lényeg: a KÖVETKEZETESSÉG! Minden egyes bepisilést-kakilást meg kell büntetni, akkor is ha fáradt vagy, akkor is ha sajnálod a törpit (néha a szívem megszakadt érte, de amíg engedtem a csábításnak és elnéztem néhány "balesetet", addig konzekvensen bent végezte a dolgát, mert fázott a segge télen kint).

Ha lakásban laksz, vagy olyan a munkád, hogy nem tudsz pár óránként ránézni, erre az esetre a következő tanácsot kaptuk:

szerzel egy macskaketrecet, ott fog "lakni" a kutya. Ki kell venni 2 hét szabit (ennyit megér, hogy ne kelljen 15 évig takarítani az eb után, nem?). Sajnos erre a rövid időszakra rabosítani kell a kutyust. Óránként, másfél óránként séta egészen addig, amíg el nem végzi a dolgát. Dicséret. Utána vissza a dobozba (persze játszhattok, meg minden ilyesmi, csak amikor Te mást csinálsz, olyankor rakd be). Baromi kitartónak és következetesnek kell lenni, mert csak így működik!

Én itthon készültem államvizsgákra, amikor ez a folyamat zajlott, így megtehettem, hogy ha pisire/kakira mentem ki a szobából, megszidtam a kutyát, kitettem a kertbe. Hipp-hopp rájött, hogy jobban jár, ha eleve kint végzi a dolgot. Mert nagyon is tudta már akkor tartani a vizeletét, székletét, csak itt bent finom meleg volt. (Pedig van kis pulóvere, hiába, nagyon apró jószág! : ))

Ha gondolod, privátban megadom a kutyatanár elérhetőségét!

Üdv,

Pipacs

Előzmény: Tamás001 (698)