atandi Creative Commons License 2012.09.25 0 0 69

„a hajladozás, mozgás az felér a tornával”, na ez az , ami jó nagy önámítás.(És persze bár így lenne) Én is így hittem, hogy de jó, nem kell edzésekért fizetni, szépen bejáródik a derekam. Hát egy frászt, ez sajnos távolról sem ugyanaz. No persze a tv előtt ücsörgésnél mindenképpen egészségesebb, továbbá igenis egész más az érzés, ha a sajátodat eheted, a teremtés, alkotás öröme, amikor létrehoztál valami hasznosat. És valóban összehasonlíthatatlanul finomabb és egészségesebb is. És valószínűleg nem jössz ki olcsóbban, mintha a multinál vennéd meg a tömegárut, de ár-érték arányban, ha már a minőségét is a mérlegre teszed, javul valamicskét az arány.

Rábeszélésre szerintem(uhh, egyre többet hallani a tv-ben, hogy termeljük meg magunk, ha nem akarunk éhezni…azért pofa kell hozzá, de ez más téma, hagyjuk is), szóval akinek nincs affinitása, nem lelkesíti az alkotás öröme, továbbá lusta, mint a föld, az eztán sem fog kertészkedni, inkább egyre alább adja és egyre silányabb kajákat vesz majd. És közben szidja a rendszert, a kormányt, a világot, az etnikumokat, épp csak egy kapanyelet nem ragad meg.

Különbözőek vagyunk, de jobb híján azt mondom, ettől színes a világ, aki nem rest, itt legalább némi kis előnyhöz juthat, ha már ez más területeken nem is érvényes(vagyis nem feltétlenül a szorgalom a kifizetődő). No, már ezért is jó kertészkedni, termelni.

 

Előzmény: islamorada (65)