Sziasztok!
Végső elkeseredésemben fordulok Hozzátok, hátha tud valaki valami hasznossal, illetve ésszerű magyarázattal szolgálni...
Tehát a lényeg.
Lassan 2,5 éve küzdök a mia napig meg nem oldott panaszokkal.
A munkahelyemen kezdődött egy laza délelőtt... Hirtelen borda alatti erős fájdalom, légszomj, jéghideg kezek. Mindezek nyújtózkodásra valamelyest csökkentek. Kollégáim infarktusra gondoltak, így mentőt hívtak. Mentő ki, én be....vizsgálat....sehol semmi szívre, vagy infarktusra utaló nyom. Ez a panasz még vagy kétszer-háromszor megismétlődött két héten belül, hol tv-nézés közben, hol egy baráti beszélgetés közben. Mindannyiszor ügyelet, EKG.....semmi. Közben folyamatosan fájt a bal bordám alatti rész és rossz volt a közérzetem.
Felkeresetem a Margit kórházban egy orvost, akit ajánlottak. Mindenféle szívvel kapcsolatos vizsgálatot megcsinált. A végső már a szív katéter volt, de minden negatívnak bizonyult. Mindent a stresszre fogott.....nyugodtabb életet kívánt, ezzel utamra bocsájtott.
A panaszok nem múltak, hanem erősödtek, sőt enyhe hasmenés is párosult mindezek mellé. A véreredmények mindig ugyanazt az eredményt hozták....minden negatív, kivéve a Gamma GT-t és a GPT-t, illetve a koleszterint. A doktor úr szerint ezek az eredmények a "semmi extra, ezzel nyugodtan lehet 100 éves korig élni" kategóriába estek. Persze minden esetben megkérdezte, hogy mennyi alkoholt fogyasztok. Az nem mondanám, hogy absztinens lennék, de van, hogy egy hónapig alkoholt nem is látok.
Mindezek után a panaszok semmit nem enyhültek, hanem erősödtek.
Jelentkeztem a rendelőintézet gasztroenterológiájára, ahol egy laza gyomortükrözés után enyhe refluxot diagnosztizáltak.
Savlekötőt írtak, nap 2x1-et. A panaszok valamelyest enyhültek, de egy éve ismét kiújultak olyannyira, hogy egy nagyon durva vasárnapi nap után ismét a Margit kórházba kötöttem ki, de ekkor már célirányosan a gasztroenterológián. Mivel látták, hogy valóban nagyon rossz állapotban vagyok, így egy azonnali gyomortükrözést végeztek el. Az eredmény egy kellemes kis nyombélfekély.
Közben ismételt vérvizsgálat....szokásos eredményekkel. Kérdés is hasonló volt a gasztroenteorológustól....ivás?
Megoldásként egy másfajta savlekötőt javasolt. Ismét egy rövidebb enyhülés volt, majd mintha megint fellángoltak volna a tünetek. Folyamatos bal borda alatti fájdalom, puffadás, hasmenés, rossz közérzet.
Kórházba vissza, újabb vizsgálat, ezúttal vastagbéltükrözés. Nem ecsetelem milyen volt, de bennem mély nyomokat hagyott.
Azóta mondom, hogy inkább 10 gyomortükrözés, mint egy vastagbél... Lényeg, hogy az eredmény negatív lett.
Közben vérvizsgálat, eredmények a szokásosak. Mivel egy elég agilis, fiatal doktort kaptam, így elküldött hasi ultrahangra.
Az ultrahang egy 2,2cm-es epekövet, valamint egy 3mm-es vesekövet mutatott ki, a többi szerv normális képet mutatott.
Konzultáció az egyik doktorral, aki ismét azzal nyugtatott, hogy ezzel majd ráérek 60 éves koromban foglalkozni. A másik orvos az azonnali kivételt javasolta. Így egy harmadik döntésére hagyatkoztam, akinek a véleménye megegyezett a másodikéval....a műtéttel egy lehetséges probléma kizárva. 4,5 hónapja laporoszkópiás eljárással ki is vették az epekövet és a hólyagot. Pár nap kórházi tartózkodás után, szigorú diétára fogva enyhültek a panaszok, a székletem ismét normális állagú lett, illetve 1,5-2 naponta volt. Majd úgy egy 4-5 hete ismét elkezdett fájni a bal bordám alatt, ismét iszonyú puffadás és laza széklet. Mivel a doktorúr nem volt, így körzeti orvoshoz mentem, aki egy valamiféle elhúzodó fertőzésre gyanakodott. Egy Normix neveztű új antibiotikumot írt fel, amit végig szedtem, s a tünetek ismét enyhültek, sőt szinte meg is szüntek. Egy hete ismét kezdődtek a rosszullétek....borda alatti fájdalom, jéghideg kezek, enyhe hányinger, hasmenés....és nagyon rossz közérzet. Most már a bal lapockámnál is érzem a fájdalmat.
Ma ismét felkerestem a Margit kórházat, ahol a szokásos vérvizsgálatokkal kezdték a vizsgálatokat, illetve elküldtek röntgenre....mellkes, nyaki, és a borsa alatti részt vizsgálták. Eredményekre még várok.....és ha minden úgy alakul a szokásos eredmények fognak mutatkozni...
Ja igen....még valami. Étkezések után - függetlenül, hogy mit eszek - iszonyú kuttyogás kezdődik a gyomromban? belemben? , illetve egy 10-15 parc után szélgörcsök gyötörnek. A kedvesem ilyenkor meg szokta maszírozni a bordám alatti részt, s így a tünetek, a kutyorgás valamelyest enyhül, valamint a fájdalom és mérséklődik.
Szóval nem tudom, hogy miképp tovább, mert úgy érzem, hogy valami nincs rendben odabent....
Azért is fordultam Hozzátok, hogy hátha valamelyikőtök tud valami hasznos tanáccsal, illetve egy megbízható gasztrós dokival szolgálni...
A segítségeteket előre is köszönöm.
További szép napot Nektek!