beze_s Creative Commons License 2012.09.24 0 0 37246

Üdv Mindenkinek!

 

Nem rég költöztünk házba, így a fütés szezon legelején...

Van egy vegyes tüzelésű kazán, régi vastag csöves rendszerrel. Sajna az előző tulaj nem volt nagyon közlékeny velem, ezért szeretnék 1-2 dolgot valahogy megtudni a cuccokról:

- Milyen kazán (Egy MF van az elején)?

- Milyen szivattyú? (Tegnap csak sokadik nekifutásra kapcsolt be, úgyhogy cserés, egy ilyenre gondoltam:http://www.vizgazfutesbolt.hu/index.php?route=product/product&path=55_57&product_id=254, szerintetek? Igazából elég az 5méter a tetőtér miatt, de csak 2000ft-al több ez.) Nem a fotó rossz, ennyi felirat van rajta...

- A hőmérő rossz. sehol nincs a rendszerben hőmérő. A kazánba ilyen hüvelyes mérő kell, most már csak menetest lehet kani... vágjak menetet a furatba? A furat mérete 21mm, azaz fél coll, a hőmérő amit találtam az is.., valahogy össze tudom házasítani? Hőmérő: http://www.vizgazfutesbolt.hu/index.php?route=product/product&path=191_204&product_id=1148

- Használ valaki ilyen vezérlést - szabályozást? http://www.tech-reg.hu/index.php/termekeink/vezerlegysegek/69.html ( A mostani vezérlés egy villanykapcsolóból áll...) Van mellé egy gázos kazán is, de azt nem használnám ha nem muszály... csak ha elfelejtek rárakni :)

 

Amúgy első begyújtásra kellemes élmény volt a parapettes lakás után, gyorsan felemegedett és egész sokáig tartotta a hőt. Olvasgattam a puffertartályokról, csak az nem tiszta hogy akkor oda 2 kör kell (2db szivattyú), vagy a tartályon keresztül megy a radiátorokba? Vagy abban van egy hőcserélő?

 

Előre is köszi a válaszokat, ha lesz :):)

 

Itt vannak a képek a cuccokról: https://picasaweb.google.com/115110082206262808947/Futes?authkey=Gv1sRgCOya9JaKw9bYDQ

 

 

Szép napot!

beze