Piszra
2012.09.21
|
|
0 0
75660
|
Szia!
Bár nem engem szólítottál meg, mert nem vagyok birs cefrében járatos, azért ha elolvasol egy kezdő véleményét (nem tanácsát) a kérdéseddel kapcsolatban akkor íme:
1.) Pektinbontó kérdése:
Nem tudom Te milyen pektinbontóban gondolkozol. Nekem eddigi "pályafutásom" során kettővel volt dolgom. Zimopec 10ml/tubus és Lallzyme HC 10g/tasak. Nekem eddig a Lallzyme mintha jobban működne. Pontosítva mind a kettő elvégezte a munkáját, de a Zimpoec-et rendszerint túl kell adagoljam. Ha Zimpocet akarsz használni szerintem a javasolt adagolás többszörösét is belerakhatod vízzel hígítva főleg birshez ( szerintem a fél tubus belemehet.) Lallzyme esetében szerintem elég a 2x-es "túladagolás" birs esetében.(azt hiszem 1,5g-ot javasol 100 literhez).
2.) Cukor kérdése:
Alap esetben nem cukrozok ,de volt már rá példa, hogy az én cefrém is kapott egy kis szirupot. Mindig megvizsgálom a gyümölcsöt és ha úgy érzem nem ideális a cefrézésre (nem elég érett, gyenge a cukorfoka,) vagy nem tudom időben főzetni (sajnos jelenleg nincs saját főzőm és bérfőzetek) akkor mérlegelek, de én az 1-3%-os határon belül gondolokozom cukor esetében.
Ismétlem ez egy kezdő véleménye!
Üdv:
Piszra
|
Előzmény: orient7 (75654)
|
|