Piszra Creative Commons License 2012.09.21 0 0 75660

Szia!

 

Bár nem engem szólítottál meg, mert nem vagyok birs cefrében járatos, azért ha elolvasol egy kezdő  véleményét (nem tanácsát) a kérdéseddel kapcsolatban akkor íme:

 1.) Pektinbontó kérdése:

 Nem tudom Te milyen pektinbontóban gondolkozol. Nekem eddigi "pályafutásom" során kettővel volt dolgom. Zimopec 10ml/tubus és Lallzyme HC 10g/tasak. Nekem eddig a Lallzyme mintha jobban működne. Pontosítva mind a kettő elvégezte a munkáját, de a Zimpoec-et rendszerint túl kell adagoljam. Ha Zimpocet akarsz használni szerintem a javasolt adagolás többszörösét is belerakhatod vízzel hígítva főleg birshez ( szerintem a fél tubus belemehet.) Lallzyme esetében szerintem elég a 2x-es "túladagolás" birs esetében.(azt hiszem 1,5g-ot javasol 100 literhez).

2.) Cukor kérdése:

 Alap esetben nem cukrozok ,de volt már rá példa, hogy az én cefrém is kapott egy kis szirupot.  Mindig megvizsgálom a gyümölcsöt és ha úgy érzem nem ideális a cefrézésre (nem elég érett, gyenge a cukorfoka,) vagy nem tudom időben főzetni (sajnos jelenleg nincs saját főzőm és bérfőzetek) akkor mérlegelek, de én az 1-3%-os határon belül gondolokozom cukor esetében.

 

Ismétlem ez egy kezdő véleménye!

 

Üdv:

Piszra

 

Előzmény: orient7 (75654)