GPS Creative Commons License 2012.09.21 0 0 46364

 

"Ha ilyen extra dolgokat keresel mint pl műanyagra való alapozó, meg alura, stb akkor ne háztartási festékboltba menj hanem autófestékboltba. "

 

Én meg naivan azt hittem, hogy manapság - amikor lassan már több műanyag veszi körül az embert, mint fa - hogy nem lesz annyira egy elvetemült dolog a műanyag festéséhez szükséges anyag beszerzése - egy festékboltban!

 

Na de a festékbolti dolgozók szakképzése is meghökkentő (és itt nem a raktári targoncás-fiúra gondolok, hanem a szakképzett fő-eladóra!) - ugyanis azt vettem észre, hogy az úgynevezett "szakképzést" az odajáró iparosok tartják - ad-hoc módon: vagyis vagy anyáznak egy terméket... vagy ől-számra viszik - és ebből tudja az eladó, hogy jó-e a cucc, avagy inkább ne ajánlja.

 

A jelek szerint a gyártók (importőrök-forgalmazok) leszarják, hogy a kereskedelmi hálózatban tudnak-e valamit a termékről, vagy semmit az égvilágon

"Ott van a polcon, ha kell vidd, ha nem, hagyd ott"

Ennyiből áll az úgynevezett "szaktanácsadás" is.

 

Példának szóbakerült az UNITOP nevű, vízbázisú festék - amelyik állítólag (!!!) alanyi jogon, (alapozás nélkül is) tapad műanyagra is.

Ezt a (szak)eladó hölgy az egyik festő-mestertől hallotta - aki rendszeresen odajár - és talán ő mondta, hogy jó volt neki PVC-re is... de ez nem biztos, lehet keveri valakivel, vagy valamivel.

 

Ez ráadásul hazai termék - tehát külön gratula a gyártónak, a (kis)kereskedési kultúrájáért.

.

Előzmény: Paco155 (46357)