medvegyu Creative Commons License 2012.09.21 0 0 12554

A biankát nálam nagyobb részt a darazsak eszik meg, apró szemű és nagy magvai vannak, édeskés, azon kívül nem túl ízletes.

A moldova és a teréz viszont nagyszemű, izgalmas ízvilágú (csemegének) fajták, soha nem permeteztem őket, lugasban vannak árnyékolónak is, így nem is zöldmunkázom (csak metszek és kötözök), erős növésűek, sokat teremnek.

Izabellát egyszer késő ősszel (fagyok idején) Kalotaszegen ettem, házfali lugas volt, nekem ott nagyon ízlett, de hát ízlések és pofonok, sokan a saszlát szeretik (sőt bort készítenek belőle), én meg azt nem értem, hogy mi a jó egy ilyen ízetlen, savatlan, cukortalan szőlőben. Szóval meg kell kóstolni, ha van rá módod, de termőhelytől is függhet, hogy milyen ízük van (pl. egyszer kaptam kecskeméti nérót, ízetlen és savtalan volt az enyémhez képest).

 

 

Előzmény: etilalkohol (12553)