GPS Creative Commons License 2012.09.21 0 0 46356

 

Kössz szépen, fiúk - hát majd most megpróbálok itt abból okoskodni, amit itt (Veszprémben)  kapni is lehet (!)

 

Érdekes dolog, hogy amikor bemegy az ember egy festékboltba, látszólag roskadnak a polcok a rengeteg (féle) árutól - de ez csak addig igaz, amig konkrétan rá nem kérdez valamire.

 

Olyat kerestem például, hogy "Műanyagra való alapozó".

Hoppáááá - ugye milyen egy hallatlan egy különlegesség ez - egy festékbolt számára?

 

Ugyanis így, frankón belekérdezve - azt se nagyon értették, hogy mi a fenét akarok?

Kicsit kiokosodtam a netről (konkrétan egy Gúgl nevű, öreg "festőmestertől") - és  már úgy kérdeztem, hogy "aluminiumra való alapozó" (merthogy ez a műanyaggal kéz-kezen jár).

Így se rohantak a polchoz, kiszolgálni.

 

"Gúgl-mestertől" azt is megtudtam, hogy a Tikurillának lenne egy ilyen cucca, EZ IIT NI -  amit az egyik üzletben meg is találtam, de a boltosoknak fogalmuk sem volt, hogy ez konkrétan miben más, mint mondjuk az ajtóra való olajfesték.

Ott ette a fene a polcon (volt vagy 3 dobozzal) és csak úgy emlékeztek rá, hogy "Jaaa, az a nagyon-drága alapozó" (4.800, egyébként)

 

De gittből sem állunk jobban, általában 2-3 féle van (a Mester mindenhol, egy Kencés-kitt, és jobb helyeken egy 2k poliészteres, no meg ez a színezett, amiről beszéltem).

De nem ám többféle kiszerelésben... mindenhol csak 1 méretben van - az egyik helyen csak félkilós... a másik boltban meg csak tubusos.

 

Szóval lenne még hova fejlődni ezen a téren - bár az is lehet, hogy nem a boltosok, hanem a környék szakmai igényessége tartja ilyen alacsony szinten a szektort.

Ki tudja?

.

Előzmény: gdzsozy (46354)