bmp78 Creative Commons License 2012.09.19 0 0 398

Sziasztok!

 

Mostanság szeretnék Tv-t vásárolni, nincs nagyon tapasztalatom ebben a témában (eddig csak képcsöves tv-m volt), ezért szeretnék kérdezni.

A családban van 2 led-es viszonylag alap típus, egy LG és egy Samsung 82 cm-es, de egyik képe sem jött be nekem igazán, mindkettő "úszik" a gyors mozgásoknál, a Samsungnak pedig rettentően kontrasztos (bárhogy állogattam) és darabos a képe.

Pár nagyáruházat meglátogattam, számomra a legjobb képminőséget egy Sony Bravia 32ex720 nyújtotta, feltűnően szépek voltak a mozgások, 145-ért adják.

Viszont nem kellenének az internetes, 3d-s "sallangok", DVD--t is ritkán nézek,, a TV-t TV nézésre használnám, a netezére pedig a computert, a 3d egyenlőre nem érdekel.

Ahogy olvasgattam, az új Tv-k élattartama meg sem fogja közelíteni a régebbiekét (pl. a most is használatban lévő hibátlan, legalább 10 éves Philips 32pw9761/01-ét), ezért nem akarok 150e-nél többet beleinvesztálni egy komolyabba, ami esetleg egy kínai kondenzátor miatt 2 év alatt tönkremegy.

Azt szeretném megkérdezni, hogy 82cm-es méretben melyik típust ajánlanátok, ami a legjobb képminőséget adja, esetleg létezik-e jobb a Sony-nál ebben, vagy olcsóbb kategóriában, ami betekintési szög, képminőség, frissítés, stb. terén jobb, mint az átlag, a számomra felesleges opciók nélül.

Köszönettel: Kr