atandi Creative Commons License 2012.09.19 0 0 39

Szerintem szinte mindenki beleesik abba a hibába, hogy egyszerre akar mindent. Én óvatos duhaj vagyok, minden évre jött vmi új,ahogy írtam, de így is meggebedek, éjfél előtt sose alszom, sötétedés előtt sose jutok be a ázba, hisz a tyúkok se ülnek el előbb, reggel alig bírok felkelni, úgy fáj a derekam, mégse tip-top minden, ahogy szeretném. Viszont tudom, mit teszek az asztalra s az nem műanyag meg festék meg állagjavító vagy mifene. Tápot se kapnak a baromfik, csak csibeként.

Amivel nagyon kacsalgok még, az 1-2 család méh. Nagyapám méhészkedett, de még gyerekek voltunk, kár, hogy nem tanultam el tőle...

Igazából sokmindent termeltem már, amiről kiderült, hogy fölösleges, mert aztán nem kell senkinek. Ezt is ki kell tapasztalni. Fel kell mérni, miből fogy igazán sok, mert nem fognak az étkezési szokások a kert után menni. fordítva kell, csak azt kell termelni, ami tényleg fogy. Serintem legalábbis. Ennyi erővel persze jó lenne egy tehén is, mert sok tej és tejtermék fogy nálunk, de még nem mertem belevágni.

És azt is meg kell szokni, hogy a kert áruház-polc, nem akkor emeled le, amit kícvánsz, amikor épp megkívánod: télen nincs, amikor meg van, rengeteg van, unásig. És akkor jön a cukkini-mérgezés vagy padlizsán-undor...:P Ha meg köv. évben ebből okulva csak 2-2 tövet ültetsz, akkor meg előfordul, hogy semmi se lesz, és hiányolod, ezért köv. évben megint többet raksz és megint besokallsz... Vagy csak én nem tudom, hogy kéne. Mint írtam, csak 3 éve csinálom.

Előzmény: Tigimama (36)