Szia!
Nincs speci vajaspiskota receptem, de kerestem a net-rolneked egyparat.
Vajas piskóta
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
4 tojás
A vajat olvaszd fel, és a cukorral, valamint a tojások sárgájával keverd habosra. A lisztet szitáld bele, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan forgasd a tojásos masszához. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntsd bele a tésztát, és simítsd el. Előmelegített sütőben süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a süteményt, és hagyd kihűlni.
http://www.femina.hu/recept/habkonnyu_piskotak_vajas_vizes_es_a_klasszikus
Klasszikus vajas piskóta Édes sütemény elkészítése
125g vaj
¾ csésze kristálycukor
2 tojás
1½ csésze finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
½ csésze tej
160ºC-ra melegítsük elő a sütőt (hőlégkeverés). Egy 20cm-es kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és vékonyan kenjük meg egy kis vajjal.Egy kisebb tálban a cukrot és a puha vajat habosra keverjük ki.. A tojásokat adjuk hozzá egyenként és jól keverjük el, majd adjuk hozzá a liszthez. A tejet folyamatosan öntsük hozzá a keverékhez.Az előkészített formába öntsük bele és igazítsuk el a tésztát.Kb 40 percig süssük, közben ellenőrizzük, hogy megsült-e.5 percig hagyjuk a formában kihűlni, majd rácson hűljön tovább. http://receptek.tv/?oldal=49&uid=4&n=109
VAJAS PISKOTA
1 citrom
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
1 tasak van. cukor
3 tojás
25 dkg finomliszt
1/2 cs. sütőpor
10 dkg lekvár
A citrom héját lereszeljük. A Ramát meglangyosítjuk és a porcukorral, citromhéjjal, a van. cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és az egészet sima masszává dolgozzuk. A sütőt 180 fokra elő kell melegíteni, a tepsit Ramával kikenni és lisztezni, vagy sütőpapírral kibélelni. A tészta felét ráöntjük, megkenjük a lekvárral, majd a másik felét a tésztának szintén ráöntjük. Kb. 1 óra a sütési idő, 180 fokon. Ha megsült, és kihűlt, akkor kiborítjuk, felszeleteljük, és porcukrozzuk. http://www.sutigyar.hu/recept/vajas_piskota
Vajas piskóta recept
» 4 tojás
» 20 dkg cukor
» 14 dkg rétesliszt
» 10 dkg vaj
A felvert tojásfehérjébe keverjük a tojássárgájákat és a cukrot, majd adagonként a lisztet is belekeverjük. A megolvasztott vajat óvatosan hozzáöntjük, átforgatjuk, majd az egészet egy előkészített tepsibe öntjük. Így készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
http://www.izletes.hu/desszert/edes/16292