marky-511 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 4795

ma megint mentem a 12-essel az Augusztáig és az Egyetem téren a piros-fehér terelőkön kívül semmilyen kihelyezett táblát nem láttam, ami eligazítaná az autósokat, szóval továbbra is kissé zűrösnek tűnik az a csomópont

 

Akkor semmi sem változott :(

Engem is megzavar kiss, pedig elég rutinos vagyok. Hárman álltak kint, hogy irányítsák a forgalmat, de sokan elhibázták. Elő kéne keresni a sárga festéket, és legalább egy kis aszfaltot tenni a zúzott kő helyére.

 

Bízzunk benne, hogy minél előbb végeznek vele, akár még idén is, mondjuk délelőtt dolgoztak ott

 

8 hónapot ígértek, ami debreceni nyelvre lefordítva inkább másfél év. A Borzán Gáspár utcán elkezdték már az építkezést?

 

Ami meg a kiskörúti buszozást illeti, a 23-as útvonalterve nem rossz, amit marky-511 topiktárs írt le, vmint én személy szerint azt az ötletet is támogatni tudom, hogy a 19-es oda-vissza a Széchenyi utcán menjen és hogy a 23-as meg oda-vissza a Miklós utcán meg a Szoboszlói úton közlekedjen.

 

Egyelőre az imént javasolt útvonalat preferálnám, ha valamikor elindul a villamosközlekedés, lehet a Szoboszlói útról is beszélni. Ott viszont sok kérdés merül fel, pl. hogy kell-e az amúgy sem gyakran közlekedő 19-est ritkítani, hogy ne menjen 10 percenként busz a Szoboszlóin.

 

A megépített buszsávokat és buszmegállókat viszont használni kellene, mert így elég hülyén fog kinézni, ha mondjuk egy pár évig még használaton kívül lesznek, miközben milyen szépen meg lettek építve.

 

Nem olyan régen volt egy cikk a HAON-on, hogy az Antall József utcát hamarosan bevonják a parkoló-övezetbe, 430 forint/óra díjazással. Előbb-utóbb a buszsávnak is ez lesz a sorsa. Busz nem nagyon fog ott közlekedni; ha 1-2 viszonylat mégis, annak felesleges buszsáv, a másik két sávon sincs akkora forgalom, hogy külön sávot indokoljon a buszoknak. Ja, és egy megálló nagyon kéne a Bajcsy-Zsilinszky utcához.

 

Meg kíváncsi lennék arra is, hogy az új Hal Köz megállópár is mikor fog üzembe kerülni.

 

Arra én is, ahhoz viszont sáveltolás kell, hogy két sáv mehessen a Régi Posta Étterem felé. Ergo a mélygarázsnál lévő lámpákat is be kell majd kapcsolni, mert a jelenlegi lehajtósávnál fog egyenesen haladni a forgalom.

Előzmény: DBvonatinfó (4794)