Gasparius Creative Commons License 2012.09.15 0 0 75076

Még egy adalék a témához.

 

2003-ban, a bérfőzetéseim idején nagyon jó szilva került, megítélésem szerint nagyon jó is lett belőle a pálinka, ezért eltettem 2 üvegben a két fiamnak majd valamilyen alkalomra jó lesz, most már ugye 9 éves.

 

Tavaly vettema  főzőmet, azóta főzök is, a nagy arányban itt is felszedett ismeretek birtokában.

A párlatok menyire jók, ezen lehet vitatkozni, én soha azelőtt életemben nem ittamolyan ízű pálinkákat, mint amilyeneket főzök, egy új világ nyílt meg előttem.

 

Az idén felbontottam kíváncsiságból a 2003-as szilvát, amit akkor különösen finomnak éreztem.

hááát...nem tudtam volna megmondani, hogy milyen, ha nem tudom, hogy szilva.... nyomába sem érhet a leghitványabnak sem azokból, amiket főzök.

Erős, de jellegtelen, ízetlen......

a különbség egy része pedig bizony a cefre erjesztésén múlik, hiszen 75%-ban az határozza meg, milyen lesz a pálinka.

 

Az élesztőzés leszólása súlyos ismerethiányra utal részedről, a kémiával senkisem foglalkozott a régiek közül, miért ne használjuk a tudományt, ha jobb lesz tőle valami?

 

Hülyeség is erről ennyit beszélni.

Előzmény: Kidd 58 (75025)