bujukcekmece Creative Commons License 2012.09.14 0 0 75024
Ne értsd félre, nem kötekedni akarok, csak segíteni!
Szerény véleményem szerint, valami tényleg nem volt oké a cefrével, de a kihozatal szerint a főzéssel sem! 14 liter 20%-os alszeszből 3,9liter 66%-os pálinkát csinálni....eléggé benn lehet a büdöse, mert, ha hozzáveszem azt a 2,5 dl előpárlatot, amit eldobtál, akkor szinte semmi nem maradt az üstben. A 25%-ra átszámolt alszesz kb 30%-a az 50 fokra számolt középpárlat, és kb 20% az utópálat. Persze ez gyümölcstől is függ, de jó megközelíthető így a kihozat. Ez alapján a te 20 fokos alszeszed 11,2 liternek felel meg, amiből kb 3,7-4 liter 50 fokos pálinkára számíthatnál, ami kb 2,8-3 liter 66 fokos pálinkának felel meg. Gyakorlatilag, ha jól mértél az alszesz 91%-a pálinka lett...
Ha a feltételezett 4 liter pálinkát vesszük alapul, akkor a cefre se volt sinen! Ha levonjuk a 1,5 liter cukor hozamot, akkor 2,5 liter a tiszta kihozatalod 45 liter magozott szilvából. Ez szerintem kevés, de majd mások megmondják, mert szilvából még nem főztem.
Előzmény: Prophet09 (74981)