ghepard Creative Commons License 2012.09.14 0 0 376

Igen, jó móka. Ez is a negatív képen alapszik, ami a 320-370 hozzászólások között volt emlegetve. Ha nem mozdítod a szemeid (egy helyre nézel), akkor nem látsz fekete pontot. Mert a negatív se mozdul el és pontosan alatta van, ezért nem látni. Ha azonban elmozdul a szem a közben kialakult negatív kép is elmozdul és egy pillanatra láthatóvá is válik. Persze ilyen és hasonló képeken nagyon szembetűnően. De a gyakorlatban mindig jelen vannak a negatívok, csak nem vesszük mindig észre - azt úgy mondjuk, hogy elfáradt a szemünk az olvasásnál. Olvasáskor ugyebár az alap fehér és a betűk feketék. Egy idő után a negatív kép bekavar. De nemcsak az olvasásnál, mindenhol jelen vannak (az említett hozzászólások között próbáltam is magyarázni, hogy miért és hogyan). Ezért (is) nem jó, ha az ember egy helyre bámul sokáig, mert teljesen szétesik a kék.

 

De a másik oldalon - gyakorlatban azt a negatívot fel is lehet használni, hogy élesebben lássunk. Mégpedig pont azzal, hogy egy helyre nézünk (nem mindegy hova) 2-3 mp-ig, majd becsukjuk szemeinket 2-3 mp-ig, de úgy hogy ne mozduljunk el a szemeikkel, majd kinyitjuk. Így az agy nyitott szemmel lát egy normális képet, majd csukottal egy negatívot (feketének a fehér, zöldnek a lila, kéknek a sárga, pirosnak a cyánkék - és ezeknek több milliós keverékei).

 

Majd később beteszek egy negatívot, lehet fogalmad se lesz, hogy mi az, de ha megcsinálod azt, amit majd írok, akkor fel fogod ismerni, hogy mi az  - azt hiszem, mindenkinek ismerős lesz, amit fog látni..........

Előzmény: Semmisem (375)