Törölt nick Creative Commons License 2012.09.10 0 0 62859

Mi a nyár elején a céges Opel Combonkkal jártunk így.

Egy éve egyszer ottmaradtunk vele az út szélén és trélerrel jött haza, mert nem indult be és hibakód sem volt. Egy helyi villamosságis megállapította pár óra alatt, hogy az adagolóvezérlőben elromlott valami, de ő a nap hőse, mert csupán 15ezer Ft-t kért, amikor 120ezer egy új vezérlő. Oké kifizettük ,aztán idén nyár elején elkezdett megtorpanni pillanatokra az autó teljesen kiszámíthatatlanul. Szerelő+fórum azt mondja, hogy EGR. Elvittük kitisztíttatni - és azt mondta a szerelő, hogy biztosan az volt a hiba, mert brutálisan mocskos volt. Ez további 12ezerbe fájt... de a hiba megmaradt.

Kerestünk másik villamosságist és az megállapította, hogy az EGR-en lévő potméter szála szakadt és persze csak kompletten lehetne horror áron venni - de ő a nap hőse megcsinálta és kért 20ezret. Aztán hoppá - megint rángat két nap múlva. Akkor visszavittük hozzá és azt mondta, hogy mégsem az EGR-el lesz a gond, hanem az előző szerelő rosszul forrasztotta meg az adagoló vezérlőt és elpattant egy forrasztás... de ő a nap hőse és csak nekünk csak most 10ezerért megcsinálta.

Aztán megint elkezdett rángatni pár nap múlva és visszavittük. Akkor már garanciában újraforrasztotta és azt mondta, hogy ez most már olyan jól meg lett csinálva, hogy az autót is túléli. Jó is volt... két hétig, aztán utána megint rángatott. Ráadásul a szerelő pont nyaralt is.

Na begurultam és elegem lett az egészből. Kiszedtem a vezérlőt és magam forrasztgattam át. Akkor néztem, hogy ezek már teljesen szétforrasztgatták a panelt, kiestek a hüvelyezések és nem terül több helyen a cin, csak golyóba összeáll - ráadásul fel is volt már puposodva a panel néhol. Ettől függetlenül egy egész hónapig jó volt az autó, mire megérkezett angliából az ebay-en rendelt felújított vezérlő számlával, élettartam garanciával. Kb 40ezer volt fuvarral, de a cserevezérlő visszaküldése után 12ezret visszautlaltak.

Ha összeadjuk, hogy mennyi idő és pénz ment rá, mire meglett a hiba, akkor egyáltalán nem biztos, hogy jobban jártunk egy BmS-ékhez hasonló profi  szakműhely tarifáihoz képest.

Előzmény: BmS1 (62858)