v.victor Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2675

Sziasztok.

Történetemet azzal kezdeném, hogy amint itt olvasgatok a fórumon nagyon szerencsés vagyok.

Az úgy történt, hogy tavaly tavasszal egy hirtelen ötlettől vezérelve vettem 3 pulykát.

Tartásukról, kényességükről még semmit sem tudtam. Az eladó annyit mondott bármilyen tápot adhatok nekik . Hazahoztam őket, és egy hirtelen elkerített részre kerültek, még házuk sem volt. Azért csináltam egy fedett részt ahová az eső elöl elbújhatnak.(önszántukból sosem használták.) Idővel lett nekik egy nagy „kifutójuk” és szalmabálából házuk is. De sajnos mivel a háromból kettő bak lett, és összeverekedtek, sajnos az egyikből kaja lett.

A másik kettő a telet is a szabadban töltötte még a legnagyobb hidegben sem voltak hajlandóak bemenni a házba.(reggelre deres volt a hátuk). Ezután jött a tavasz a tojó elkezdett tojogatni. Mivel a bakot sosem láttam rajta dolgozni a tojásait megettük. Aztán egyszer 3 napra elmentem itthonról a tojó meg megült a tojásain. Kivettem alóla, és miután felütöttük észrevettem, hogy mégis fiasak. Ezután még lett 10 toji amiken szépen ült is, és 7 ki is kelt. Ezek csak pulykaindítót, hagymaszárat, és havonta 1 hétig jolovitos vizet ettek 10 hetes korukig. Mind szép egészségben van szépen fejlődnek most is. Aztán nyáron megint tojni kezdett a tojó, és lett 15 újabb tojás. 14-et aláraktunk.(egyet megnéztem fias-e). Tegnap reggel már volt 2 újabb kispulyi. Délutánra az összes kibújt a tojásból így 100%-ban kikeltek. Most sajna mivel kevés a pénzem, meg a takarmányom is el szeretném őket adni. Ha kell előnevelem, de bármikor elvihetőek, ha valakit érdekel. Ha tudok majd képet teszek fel róluk.

Üdv: Viktor