GPS Creative Commons License 2012.09.06 0 0 45933

Kollégák - látom a szerszámgép-akku az egy örökösen visszatérő téma.

Én amondó vagyok, hogy nem másik, (az eredetivel megegyezően szar) akkut kell rendelni (méregdrágán !!!) - hanem EHHEZ A CÉGHEZ kell elvinni (vagy elküldeni) - és akkor sok ideig meg van oldva az akku-gond - felebaráti áron, méghozzá.

Én nagyon sok akkupakkot vittem már oda (sajátot és másét is) - a laptoptól-csavarozón át-egész a morzsaporszívóig - de minden esetben az eredetinél nagyságrenddel erősebb és tartósabb akkupakot kaptam vissza tőlük.

(pl. az űber-ótvar, újonnan 80 ezerbe (!!!) kerülő Sony Vaio laptop-akkupakkot valami 26 ezerért újítottak fel úgy, hogy a gazdája megesküdött, hogy az eredetije még vadi-újkorában sem bírta a fele annyit sem, mint amennyit a cég által "megbőrözött". Évekig használta utána.

De fizettem már 5-6 ezret is kisebb pakkokért - mindenképp józan arányban a gép árával.)

Itt szaktanács is van - pl. az, hogy felajánlanak többféle kapacitást - amiről viszont tudni kell, hogy mi a célja a zembernek:

- napi 8 óra folyamatos meló - mert akkor a minnél nagyobb kapacitás kell....

- avagy inkább az, hogy akár 1-2 hónapig is feltöltve figyeljen a cucc a koferban - de amikor kell, akkor ugrásra kész legyen egy-egy rövidebb melóra.

Mert ez utóbbi esetben jobb a kisebb kapacitás, mert ennek jóval kisebb az önkisülése.

Tehát Repülős barátom: ha jók a gépeid - akkor érdemes ezt az utat választani...mintsem ilyen-olyan tápegységekre költsél úgy, hogy közben oda a mobilitásod is.

.

Előzmény: Törölt nick (45924)