Ciboney Creative Commons License 2012.09.05 0 0 105

Szia kedves Psziche,  

Javaslom, hogy az általad csak "kutatónak titulált" Erzsikét keresd meg kérdéseddel. Kérlek, senkiről ne alkoss addig véleményt, amíg meg sem kerested.
Én ott voltam, amikor Lorcáról írt könyvének a bemutatója volt. Maga a Lorca társaság elnöke (nem a magyar, hanem a legfőbb, nemzetközi) mondta róla: "Én nem ismerek még egy ilyen embert aki a spanyol összes nyelvjárását beszélné". Míg ő csak csendben állt, szerényen.
Ha ő nem is, akkor valakit biztosan tud ajánlani, vagy meg tudja mondani, esetleg éppen ki kezdte el fordítani.  Vagy esetleg vedd a fáradtságot, és menj el a Cervantes Intézetbe, mert ott keddenként megtalálod a filmklubban. 
Ne haragudj, de felbosszantott, hogy hogyan alkothatsz valakiről úgy véleményt, hogy abszolűt nem is ismered. Igaszságtalannak tartom megállapításodat, mert nem ő ragasztotta magára a kutató címet, hanem kollégái, akik spanyol nyelvterületen igencsak jártasak (gondolom Dobos Éva, Simor András, Benyhe János nevei semmit nem mondanak számodra) nevezik annak. Nem azért, mert felkapott, hanem azért mert körültekintő figyelemmel, alapossággal dolgozik. Arról már nem beszélve, hogy ezért a címért nem keveset kell dolgozni, hogy nemzetközi szinten elismerjenek.
Ha nem találnád meg a neten elérhetőségeit, akkor szívesen segítek.

Ne haragudj, ha elragadtattam magam.

További szép estét,

Éva

Előzmény: Psziche (-)