highwayunicorn Creative Commons License 2012.09.03 0 0 11

Szóóóóval, ez olyan, hogy add oda a zsebtolvajnak a pénzed, hogy ne lopja el? Nem egészen értem, bocsásd meg, biztos a hajszínem teszi. Ha a járőr nem kapja el a tettest, feltehetőleg készpénz, értékek és minden mozdítható is eltünik az ingatlanból.. Amin esetleg értékes adatok lehetnek.. Ellenben ha a járőr intézkedik akkor a tettes ki sem tudja vinni a házból az értékeket. Szóval jobb ha elvisz mindent az elkövető, csak azért hogy a biztosító fizessen? Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok személyes beszámolót hallottam olyanoktól, akik sokkot kaptak egy ilyen után, tehát a lelki átvészelése sem egyszerű a történetnek. Nekem csak a bőröndömet törte fel a TSA, de már attól hányingerem volt, hogy a bőröndömbe turkáltak, akkor gondolom mennyire üditő lehet, ha az otthonodban turkálnak. A biztosítói irányelvek többnyire eltérőek, erről a kérdéses biztosító tud felvilágosítást adni, hogy pontosan mik a követelmények. Abban abszolut egyet értek, hogy egy otthon tartózkodó pl. GYES-en lévő kismamának teljesen felesleges a kivonuló készenlét,de szerintem ebben azért eléggé rugalmas majdnem minden cég. 

Az, hogy melyik cég "nagy" az a definíció kérdése. A Multi Alarm főleg Budapesten uralja a piacot, mégis a főváros végzett az első helyen a 2009-es vagyon ellen elkövetett nem erőszakos bűncselekmények százalékos listájában 28,40%-al (www.police.hu) 

Pest megye csupán 800 000 ezerrel kevesebb lakosnak ad otthont, itt ez a százalék mégis "csak" 9,3%.

Én csak rémtörténeteket hallottam olyan ügyfelektől akiket ma már mi szolgálunk ki, mindenféle dobozba bevágott kulcsokról, fél órás kiérési időkről és komolytalan, női járőrökről, amit videófelvételre rögzített az ügyfél és így tudott kikeveredni egy nagy multicég hűséghálójából, anélkül, hogy többszázezreket kellett volna fizetnie. Nyilván a történetet nem rágalmazásnak szánom, és ha bármi hasonlóság fedezhető fel a való életben létező nagy multicégekkel az pusztán a véletlen műve.

Előzmény: Szaganaki (9)