öreg-muslica Creative Commons License 2012.08.30 0 0 10

Mivel nemcsak férfi vendégeinket akarjuk  “elkápráztatni” italainkkal, hanem a hölgyeket is, szükségünk lehet egyébb titkos fegyverekre is.

( Vagy életünk párját akarjuk kényeztetni, kiengesztelni vagy elcsábítani stb, stb…….)

 

Néhány hasznos recept :

 

Kahlúa

 

 

125 ml száraz instant kávé ( coffein mentes egészségesebb)

250 ml forró víz

650 ml kristály cukor

125 ml barna cukor

1250 ml vodka ( 50-60%-os)

1 vanillia bab 10 cm vagy  1 teáskanál vanillia extract

1 teáskanál méz

 

Melegítsd fel ( de ne forrald) a kávét, cukrot és vizet 5 percig, majd hütsd le kb 30 C –osra.

Keverd bele a vanilliát, mézet és alkoholt. Szürd át kétszer és tartsd hüvös helyen 3-6 hónapig.

 

 

 

Baileys

 

3 egész tojás turmixolva 2 percig

500 ml ír ( tipusú ) whisky 40%-os

125 ml édesített süritett tej ( cukrozott kondenzált tej)

125 ml tejszín

30 ml csokoládé szirup

1 teáskanál vanillia extract

 

További 1 percig turmixoljuk, drót teaszürön átszürjük. Mindig felrázzuk mielött a jégkockákra öntjük, és felszolgáljuk.

Két nappal elöre készítjük el. További 3 hétig eltartható hütöben.

 

 

 

 

 

 

Grand Marnier

 

750 ml házi konyak

250 ml tiszta szesz ( 90%)

15 gr száraz keserü narancs héj ( Bigarde )

20 gr száraz édes narancs héj ( Valencia )

1 vanillia bab (kb. 10 cm) vagy 1 teáskanál vanillia extract

250 ml invert cukor szirup

30 gr karamel

 

A száraz narancs héjakat kávédarálóval megdaráljuk, a vanilliát késsel apróra vágjuk, ezeket egy nagy zárható üvegbe tesszük a konyakkal és alkohollal és 10 napig meleg helyen tartjuk. ( Napos ablak, kályha mellett.) Naponta felrázzuk. Ezután a szirupot felmelegítjük és elkeverjük benne a karamelt. Mikor lehült, beleöntjük a többihez az üvegbe. További 5 napig tartjuk meleg helyen. Ezután leszürjük. Elöször drót teaszürön, majd papir kávészürön 3-4 –szer, vagy többször, ha kell.

1-2 hónapig pihentetjük fogyasztás elött.

 

 

 

 

 

Sok sikert,

 

ö-m