Mivel nemcsak férfi vendégeinket akarjuk “elkápráztatni” italainkkal, hanem a hölgyeket is, szükségünk lehet egyébb titkos fegyverekre is.
( Vagy életünk párját akarjuk kényeztetni, kiengesztelni vagy elcsábítani stb, stb…….)
Néhány hasznos recept :
Kahlúa
125 ml száraz instant kávé ( coffein mentes egészségesebb)
250 ml forró víz
650 ml kristály cukor
125 ml barna cukor
1250 ml vodka ( 50-60%-os)
1 vanillia bab 10 cm vagy 1 teáskanál vanillia extract
1 teáskanál méz
Melegítsd fel ( de ne forrald) a kávét, cukrot és vizet 5 percig, majd hütsd le kb 30 C –osra.
Keverd bele a vanilliát, mézet és alkoholt. Szürd át kétszer és tartsd hüvös helyen 3-6 hónapig.

Baileys
3 egész tojás turmixolva 2 percig
500 ml ír ( tipusú ) whisky 40%-os
125 ml édesített süritett tej ( cukrozott kondenzált tej)
125 ml tejszín
30 ml csokoládé szirup
1 teáskanál vanillia extract
További 1 percig turmixoljuk, drót teaszürön átszürjük. Mindig felrázzuk mielött a jégkockákra öntjük, és felszolgáljuk.
Két nappal elöre készítjük el. További 3 hétig eltartható hütöben.

Grand Marnier
750 ml házi konyak
250 ml tiszta szesz ( 90%)
15 gr száraz keserü narancs héj ( Bigarde )
20 gr száraz édes narancs héj ( Valencia )
1 vanillia bab (kb. 10 cm) vagy 1 teáskanál vanillia extract
250 ml invert cukor szirup
30 gr karamel
A száraz narancs héjakat kávédarálóval megdaráljuk, a vanilliát késsel apróra vágjuk, ezeket egy nagy zárható üvegbe tesszük a konyakkal és alkohollal és 10 napig meleg helyen tartjuk. ( Napos ablak, kályha mellett.) Naponta felrázzuk. Ezután a szirupot felmelegítjük és elkeverjük benne a karamelt. Mikor lehült, beleöntjük a többihez az üvegbe. További 5 napig tartjuk meleg helyen. Ezután leszürjük. Elöször drót teaszürön, majd papir kávészürön 3-4 –szer, vagy többször, ha kell.
1-2 hónapig pihentetjük fogyasztás elött.

Sok sikert,
ö-m