Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.24 0 0 654

http://nepszava.com/2012/08/magyarorszag/csak-ausztraliaban-nem-vagyunk-oshonosak.html

 

Csak Ausztráliában nem vagyunk őshonosak 2012. augusztus 24. péntek 14:51 | AN Forrás: AN

 

  Pécs – Nincs olyan földrész, ahol a magyarság ne lett volna államalapító, kivéve Ausztráliát, derül ki többek között a Magyarok VIII. Világkongresszusa által most elfogadott dokumentumban, amit a zárókonferencia résztvevői egyetlen ellenszavazattal fogadtak el. A magyarok az őskor legjelentősebb civilizációját hozták létre Mezopotámiától a Nílusig, ezért a zsidóknak ajánlatos asszimilálódniuk; a cigánykérdést pedig sürgősen meg kell oldani – írják. Az állam 1945 óta nemzetáruló, de pénzt azért adjon. És különben is királyság vagyunk. .

 

A dokumentum szerint a magyarság „az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti, jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb mértékben – a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által – a hitvilágát. A magyar nép ősnép”, folytatódik a definíció, „amelynek jelenleg elismert történelme ugyan csupán az utolsó ezerszáz esztendőre tekint vissza, ám amelynek műveltségteremtő és államalapító ereje bizonyítottan kimutatható öt földrészen: Európában, Ázsiában, Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában.”  

 

„Miután a magyar nép európai ősiségét kétségbevonhatatlanul bizonyították a legfejlettebb tudományos módszerek, és miután békés, mindenkor alkotó (teremtő) életvitelének valamint ősi nyelvének nyomai megőrződtek a Kárpát-medencétől a Sárga-tengerig, Mezopotámiától a Nílus partjáig, nem kétséges, hogy a nemzetközi tudományos és a politikai közösségnek előbb-utóbb el kell ismernie a magyarokat ’mint a bronz- és vaskori Európa egyik legeredetibb és legjelentősebb civilizációjának megalapítóit’”, idéz a szöveg bizonyos Mario Alieninek a 2008-ban tartott Magyarok Világkongresszusához intézett üzenetéből. .

 

Az írás megemlékezik a magyar nyelv és a pentaton dallamvilág egyedülállóságáról, majd leszögezi a következőket: „A szkíták hitvilágában gyökerező egyistenhit egy szakrális királyság hitvilága. A világi és a szakrális hierarchia szükségszerűen egybeesett. A szakrális király táltoskirály volt. (…) A magyar nép büszkén őrzi a szkíta-hun-avar-magyar ősiség legfényesebb alakjának, Atillának emlékét.” .

 

„A Szent Korona országa az első és mindmáig az egyetlen olyan állam, amely a legmesszemenőbben épít az Isten arcmására teremtett, minden egyes embert megillető emberi méltóságra. A Szent Korona országa történelmileg egyedülálló biztosítékát nyújtja az élet teljességének és szentségének, az emberi méltóságnak, az osztott, ellenőrzött, mellérendelő hatalomgyakorlásnak, a nyelvi sokféleségnek és nyelvközösségi önrendelkezésnek”, áll a dokumentumban, amely minderre tekintettel – nem különösebben meglepő módon – „nem ismeri el a trianoni és párizsi diktátumok általi jogtipró szétdarabolását.” .

 

A kiáltvány „napjaink nemzetpolitikai kihívásai miatt” kiemelten foglalkozik a zsidókkal és a cigányokkal, előbbieket „világhatalmi tényezőnek” minősítve: „Fejér Lajos és Tábor Béla ajánlásának megfelelően a magyar zsidóságnak úgy kell megtartania kettős identitását, hogy erősítse az országhoz való kötődését, zsidó magyarrá válását”, hangzik az asszimilációra való felszólítás; ami a romákat illeti, „az ország fenntartásához való hozzájárulásuk jelentős növelése a magyar nemzet megmaradásának egyik halasztást nem tűrő, megoldást sürgető sorskérdése” a dokumentum megfogalmazói szerint. .

 

A Magyarok Világszövetsége a Fideszhez hasonlóan úgy véli, a történelemben a második világháború után lyuk keletkezett: „Mivel az államhatalom a második világháború után a nemzet védelmezőjéből valójában a nemzet árulójává vált, továbbá mivel a globalizációs és uniós erőtérben a magyar államhatalom napjainkban is nemzetközi (államközi) egyezmények alávetettségében működik, elengedhetetlen az erőhatalmi szétdaraboltságban élő magyarság egyetemes képviseleti jogot és legitimitást bíró nemzeti szervezetének hatalmi rendszeren és vetélkedésen kívüli, államilag támogatott működtetése. A két világháború közötti magyar állam erre a célra hozta létre 1929-ben a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSÁT, ennek 1938-as második tanácskozása pedig állandó ügyvivő testületeként a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.” E két szervet az 1945 után nemzetárulóvá vált állam – ezek szerint – anyagilag továbbra is fenntartani köteles. .

 

Az eszmefuttatás szerint „a történeti alkotmánnyal összeegyeztethetetlen szerződések érvénytelenek”, következésképp nem csak a trianoni és a párizsi béke semmis, de „az ENSZ közgyűlése által 1977-ben elfogadott, a népek önrendelkezési jogát kimondó Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya” is. Semmisnek minősítik a szerzők ezen kívül a Benes-dekrétumokat, újratárgyalandónak pedig az ország uniós és NATO-tagságát. . „A magyar nemzet új meghatározásának középpontjában a nemzet által belülről megélten és kívülről elismerten megteremtett értékek állnak”, hangoztatja a zárszó. „(…) Ezt az államot eleink a Szent Korona-tanra alapozták, és a Szent Korona országának nevezzük (…) A jogfolytonosság helyreállításának pillanatában az ország államformája alapjogilag/de jure apostoli királyság, amelyről bármikor népszavazás tartható.” .

 

 

A kiadmányt hitelesítette Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke.