Schweinsteiger Creative Commons License 2012.08.21 0 0 63

Átírta a Kossuth Rádió Zwack Péter életrajzát

 

Ma temették el Zwack Pétert! Először is, részvétünk a családnak, a barátoknak, az ismerősöknek. Egy nagy embert veszített el a magyar közélet. Viszont amit a Kossuth Rádió tett a temetés kapcsán, az nagyon durva: Zwack Péter életéből csak a neki tetsző dolgokat mondta el.
A mai Esti Krónikában 17 perc 49-nél halható az a rész, amiben Zwack Péternek a rendszerváltás előtti cselekedeteiről beszámolnak, kiemelik az 56-os magyarok megsegítését, elmondják, hogy a Zwack gyár tulajdonosa volt, de azt, hogy  a Vállalkozók Pártjának és az SZDSZ-nek is parlamenti képviselője  az már kimarad.

 

Bár jómagam se kedveltem azt a politikát, amit az SZDSZ az utolsó években folytatott, de ez már történelem. És ha egy rádióműsor meghamísítja a történelmet, az nevetséges - ebben az esetben pedig még pitiáner és szégyellnivaló is.

A rádióműsor addig számolt be Zwack életéről, hogy 87-ben hazatért Magyarországra, illetve elmondták, hogy a Zwack Nyrt. vezetője volt. A Krónika szerkesztői számára az már nem volt fontos információ, hogy az elhunyt a Magyar Országgyűlés tagja volt, és azt sem tartotta fontosnak, hogy wasinghtoni nagykövet.Tudjuk, hogy a fülkeforradalom elsöpörte az elmúlt 22 év ártalmas rendszerét, de azért, mert ennek fenntartásában Orbán Viktor is részt vett, még nem kéne mindeki más életrajzát is kisatírozni, főleg nem a 90-es évek egy olyan fontos közéleti szereplőjéét, mint Zwack Péterét.