Nekem levegős multivágóm van a melóhelyen, mivel naponta használom nem is keveset amikor méhsejtet kell javítanom. Úgy viszi az üveg kompozítot, hogy élvezet vele dolgozni.
A levegős gépeket jobban szeretem használni főleg azért mert ha karbon kompozít mégsejtet vagy csak sima karbont kell vágni akkor azt nem is lehetne elektromossal ugyanis az életveszélyes mutatvány lenne. A vágás során keletkező por mindent belep, bejut a gépbe, és ugye a karbon tökéletesen vezeti az áramot. Emiatt szigorúan tilos karbont elektromos géppel vágni, csiszolni vagy fúrni.
A multivágóról nekem egy vezető talp hiányzik nagyon, amivel be tudnám állítani, hogy milyen mélyre hatoljon be a munkadarabba. Ha ugyanis a felső átvágandó 0,3-1 mm-es réteget kell átvágnom akkor nem jó ha belevág az alatta lévő mégsejt magjába vagy hab magba mert akkor azt külön javítani kell az előírások szerint. Emiatt állandóan bűvészkednem kell fakockákkal alátámasztani a gépet, hogy csak addig menjen bele az anyagba ameddig szeretném.
Ha pld videókamera beépítést kell csinálnom régi gépek korszerűsítésekor akkor meg 1 vágással át kell hogy vágjam vele az 1 colos vastag panelt. Ilyenkor nem lenne jó ha rajta lenne a vezető, tehát leszerelhető vezetős levegős multi lenne az ideális nekem, de ilyet meg sehol sem gyártanak. Elég sok, több száz oldalas amerikai profi katalógust átnyálaztam már emiatt, de sehol sem találtam.