Én régebben próbáltam fanfictiont írni, de "nem állt össze". Legalább 5 éve nem foglalkoztam vele. Most úgy érzem, mégiscsak jó lenne megírni. A gondom:
- hogyan kezdjem
- hogyan folytassam
- vannak részek, amik megvannak, de kellene közéjük még írni valamit, mert egymás után túl gyors és nem logikus.
Más gondom nincs. :P
Tanácstalanságomban beírtam a google-ba, hogy "fanfiction írás hogyan", és ez a topik jött fel. :D
Úgy látom, hogy itt főleg a Harry Potter fanfic-ek vannak terítéken. Érzékeltem én, hogy nagyon szaporodnak, de hogy ennyire... Tényleg a fanfiction-ök 95%-a már Harry Potter??? Értem én, hogy jó, de annyi más fandom van még...
Szerintem azért lehet, mert HP témában könnyű írni. Sok szereplő, mindenki megtalálja a kevencét. És J.K. Rowling olyan gördülékeny, könnyen olvasható stílusban írta, hogy mindenki azt gondolja, simán tudja folytatni.
Én általában kerülni szoktam a HP fic-eket. Pont azért, mert nagyon szeretem az eredeti 7 könyvet, épp jók, ahogy vannak. A legtöbb fanfiction karakteridegen, vagy nagyon nem illik bele a képbe. Elolvasom a címet, meg a párosítást (pl. Lucius+Hermione), és az agyam dob egy hátrabukfencet. XD