Astrojan Creative Commons License 2012.08.14 0 0 612
Nem gondolom, hogy melysegeben ertened a dolgot. Megprobalom fizikus nyelven elmondani, hatha ugy megerted.

A gravitacios erot Te ket ero eredojekent erzekeled. Ez a ket egymassal szemben hato ero horribilis, viszont az eredojuk lehet akarmilyen kicsiny, akár nulla is.

Vegyunk ket traktort, homlokrakodoval es allitsuk egymassal szembe oket. A ketto koze tegyel egy csapagygolyot es nyomjad a traktorral.

Most lathatod, hogy mekkora a (gravitacios) ero, ha a ket traktor egyforma eros akkor az eredo ero kicsi, a csapagygolyo alig mozdul el.

De mondhatod azt, hogy a csapagygolyora csak ez a kicsi ero hat, es a golyora hato ero a vilag leggyengebb hatoereje ? Csak azert mert a ket traktor (ero) egyforma ?

Csak azert mert Te csak az eredo erot vagy kepes mérni? Az eredeti eroket nem latod, azt nem tudod kimutatni.

Most allitsd a traktorokat egy enyhe lejtore (imitaljuk a gravitacios kornyezetet). Most a csapagygolyo elindul. Latod ettol az eredeti erot amit a traktor az 1100 loerejevel kifejt? Nem.

Keresed ezt az erot? Nem, nem keresed, mert azt szajkozod, hogy a csapagygolyora nem ero hat, hanem a Minkowsky ter gorbulete menten halad a golyo a gumilepedeken es nem hat ra ero. Akarom mondani Cumilepedo.

"A feketelyuknál tényleg nagyon erős a gravitáció, de csak azért, mert a fekete lyuk tömege óriási, mérete viszont iszonyúan pici" Rendben.

"áltrel szerint pontszerű" Na latod, ezert rossz az altrel, szingularitas nem letezik.


Előzmény: Aurora04 (611)