A Derke csinált már több nem reprezentatív felmérést az utasok körében és nekik az elvárás listájukon hátul szerepel a gyorsaság.
Én is kitöltöttem a felmérést. :) Én itt legalábbis a buszok gyorsaságára gondoltam, nem az eljutási gyorsaságra. Ha az ember siet valahova, márpedig rohanó világunk egyik jellemzője ez, akkor nem szívesen ül fel várost nézni, ha ott vigyorog az udvarán/garázsában egy autócska. Igaz, hogy jóval többe kerül (üzemanyag, parkolás, kötelezők, karbantartás), de inkább bevágja magát az ülésébe, és jelenleg harmad annyi idő alatt elér a céljához.
A takarítás meg nem a soffőr dolga lenne
Persze hogy nem, de ne éljünk álomvilágban. Ha napközben történik akármilyen "baleset" a buszon (kifolyik valami, stb), akkor nehogy már kiálljon a takarító személyzetre várva, igenis tartsa tisztán a munkakörnyezetét! Arról nem is beszélve, hogy nem egy időigényes feladat "kiganézni" a buszt. Némely buszon a csukló harmónika okádék módon néz ki. Lemosni max. 5 perc lenne. Oké, ne a sofőr csinálja, de valakinek el kellene végezni ezt is. Vagy az ablakpárkányok ujjnyi vastagon porosak...
Én csak annyit jegyeztem meg, hogy a Volán idejében jópár sofőr tisztán tartotta a járművét. Gondolom akkor se volt a feladata, legalábbis plusz juttatást nem kapott érte.
Ma az utazási idő tetemes részét a várakozás teszi ki
Nekem mondod? Másfél óra naponta Józsáról a belvárosba eljutni. Normális követéssel, és összehangolt menetrenddel ez jóval kevesebbnek kellene lennie.
Persze a dinamikusan változó menetidővel sokat lehetne ezen segíteni.
Ez így van. Felesleges a buszoknak perceket állniuk a megállóban, mert az illetékes "elvtárs" cseszett normálisan megcsinálni a menetrendet, és az adott megállókból való indulási időket. Ráadásul hosszabb járatokon az elsőajtózás is több percet (5-10között) vesz el az utasoktól.
Pont a kiszámíthatatlanság és konvojozás miatt.
Mennyibe kerülne egyszer rendbe rakni a dolgokat? Tudom a nagy székházban nem tetszene, mert munka lenne belőle, de...