Eraa* Creative Commons License 2012.08.10 0 0 44282

Ne aggódj, még legalább 1 évig remek ágy lesz neki, és én már meg se tudnám számolni hány ágyat vettünk idáig a 2 kutyának :D jelenleg is kb 5-6 van "forgalomba", mert van minden emeleten, helyiségben.. alszanak is mindenhol napközben, de prsze éjszaka mindkettő a gazdi mellett köt ki :))

Szőrápolással kapcsolatban szerintem a legfontosabb a jó sampon és a balzsam, később esetleg a kifésülő spray-k. Ezen nem szabad spórolni. Nekünk a K9 termékek jöttek be, de legutóbb vettem PCL sampont is, és az is ugyanolyan jó. Itt lehet megrendelni: http://groomstuff.hu/?page_id=929&lang=hu A 300 ml-es sampon + balzsam a 2 kutyára több mint 1 évig jó. Ezen az oldalon van egy leírás a szőrápolással kapcsolatban: http://groomstuff.hu/?p=1311&lang=hu Ezek a fésűk tuti nagyon jók, de az árak is "gyönyörűek" :) Ha az anyagiak nem probléma, akkor biztos jók, de általánosabb megoldás a "tükrös kefe" használata, és bár ez a leírás szerint mindennapos fésüléshez nem ajánlott, nekünk ez bevált, gyakorlatilag ezzel bárhol-bármit ki tudok fésülni. Ennél a tükrös kefénél egy dologra érdemes figyelni, hogy a bogyós végű bár azt gondolná az ember, hogy kevésbé szúrja a kutyát, még se olyan jó, mert sokkal nehezebben lehet vele fésülni (akadozik, húz). Én egyszer vettem a Tescoban 3db-os fésűszettet, ebben volt egy tükrös kefe, egy fém fogazatú fésű és egy nagyon sűrű, pici bolhafésű. Ezt valami 1200 Ft-ért vettem és ugyanolyan jó, mint a drágább. Előtte vmi 2.000 Ft körül vettem a sima tükrös kefét.

Sikerült már kiválasztani a kutyust? Nekem nem ilyen híres tenyésztőtől van a kutyám, de jó vérvonalú. Az apukája: http://www.havanesegallery.hu/show_dog.php?id=22057 A nagyapja: http://www.havanesegallery.hu/show_dog.php?id=17476 Én Mollyba már fotó alapján beleszerettem, amikor megérkeztünk hozzá (200 km-t utaztunk), hogy megnézzük élőben is, az ölembe ugrott és nyalt-falt 10-15 percig, igaz ő már 15 hetes volt akkor, ő volt az utolsó kutyus az alomból, mivel fekete volt senkinek nem kellett, én meg csak és kizárólag feketét akartam, úgyhogy nem volt kérdés, hogy jön velem haza :)) de sajna nem egyszerűt kutyát választani és jól választani.

Egyébként korábban összefoglaltam egy csomó hasznos dolgot a kezdéssel kapcsolatban, ha gondolod, olvasd vissza a korábbi hozzászólásaimat, főleg a hosszúakat, de ha konkrét kérdéseid vannak, írj, ahogy eddig is tetted, szívesen válaszolok én is, és minden bizonnyal a többiek is.

Előzmény: Semado (44281)