meri Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5649

Szia. Kaavi már jócskán északon van... Helsinkiben a UPC Direct tutira megy, Téhómról fogalmam sincs, esetleg érdemes megkérdezni itt (igaz, ez UPC-s topik, de gyakran előfordulnak "szakik" is arrafelé): http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9022614

 

A UPC 60 cm-es tükörrel esős, felhős időben HD adások esetén akadozik (át kell kapcsolni a nem HD MTV1-re pl), egy nagyobb tükörrel valószínűleg ekkor sem lenne gond. A műhold szórási sávjának igencsak a széle felé van Hki, ezért kell erősebben "fülelni".

 

Ezt írod: "be van állítva,nekünk csak fel kell szerelni,elforgatni délről nyugati irányba 4 fokkal és működnie kellene" - nna igen. A gyengébb jel miatt ez azért nem ennyire triviális, bár lehet vele játszadozni, hátha... kapcsoljátok be, és figyeljétek a jelerősséget/minőséget folyamatosan a képernyőn (gondolom, ezt tudja a vevő). 4 fokot elfogatni csak úgy, "érzésre" biztosan nem fog sikerülni.

 

Az én javaslatom:

- érdeklődd meg fórumokon, ill. az alább más által javasol linken utánanézve, stb. hogy a jel mennyire erős lehet nálatok.

- ha elvileg jó, akkor (is) egy, az otthoninál nagyobb parabola-tükör beszerzése erősen ajánlott.

- ezt felszerelve már elvileg jó lehet, de az irányítás nulla gyakorlattal nem annyira egyszerű.

- ha tehát nem megy, akor egy kis sat-behangoló egységgel (hanggal jelzi, ha jó az irány - néhány euro-ért kapható), esetleg egy profi segítségével (óradíjat meg kell fizetni, de remélhetőleg csak egyszer) véglegesítheted a beállítást vagy - rossz esetben - 100%-ban meggyőződhetsz róla, hogy az adott felállásban nem fog sikerülni (T-Home). Esetleg ha tudsz kölcsönkérni, egy UPC-s pásztázást érdemes lehet beiktatni ide, ha már úgyis eljön a szerelő.

 

Ha elvi akadályok is vannak, akkor át lehet nyergelni a UPC direct-re, az szerintem menni fog... ha nem árnyékol fa, templomtorony, lazacsütő-bódé abban az irányban :)

Előzmény: osszilány (5646)