Szaganaki Creative Commons License 2012.08.04 0 0 9

Engedd meg nekem, hogy egy kicsit vitatkozzak Veled :)

 

"A távfelügyeletnél az egyik legfontosabb szempont az adatátvitel gyorsasága. A különböző technikai megoldások eltérő hatékonyságúak."

 

A különböző adatátviteli renszerek gyorsaságbani eltérése minimális, gyakorlatilag nem mérhető, sztem amiről beszélsz az az adatátvitel védelme. A telefonvonal valóban átvágható, a GSM vagy rádiós rendszereknél ez éltelemszerüen nem játszik.

Érdemes azonban egy másik szempontot is figyelembe venni: mi a célod a riasztó beszerelésénél?
Ha a betörésnél a kárminimalizálás, akkor elégséges az értesítéses szolgáltatás, ha viszont sokszor van egyedül otthon viszonylag védtelen személy és valódi támadástól tartasz, akkor a kivonulásost érdemes választani, de csak nagy céggel, pl. az itt már említett Multialarmmal.

És hogy miért ez a véleményem: ha betörés történik nálad alapból, már pusztán a betöréssel együtt járó rongálásból is jelentős anyagi károd származik és pl. a kedvenc szomszédod vagy a kivonuló járőr nem tud annál jobban kib@szni Veled, mint hogy megfogja a tettest, ugyanis akkor megvan a tettes, tehát a biztosító semmit nem fog fizetni; közlik majd veled, hogy kárigényedet hajtsd be Te rajta, pereld be Kolompár Jocót vagy Kanalas Lalát.

Mennyi esélyt adsz magadnak?

Ezzel szemben ha csak az értesítéses szolgáltatást választod, akkor helyetted maga a szolgáltató fogja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy fel volt szerelve egy MABISZ minősítéses rendszer, az (a napi müszaki jelentésekből, melyet automatikusan küld minden jobb renszer) tökéletes műszaki állapotban volt és be is volt kapcsolva, elvégre ha nem lett volna bekapcsolva nem megy a riasztó jel sem!, tehát betörés esetén a biztosítód kénytelen fizetni. Ezen az sem változtat, ha a riasztó a vezetékes telefon rendszerre van rákötve és azt megrongálják, elvágják, ugyanis a telefonrenszer nem a Te tulajdonod hanem a szolgáltatóé és más tulajdonát nem is védheted!

Ezzel kapcsolatban egyébként egy pert követően megjelent a Legfelsőbb Bíróságnak egy elvi állásfoglalása, miszerint egyetlen biztosító egyetlen ügyfelétől sem várhat el annál többet, minthogy felszereltet egy MABISZ-os renszert és azt bekötteti egy minősített távfelügyeleti szolgáltatóhoz.

 

Más a helyzet, ha személy elleni támadástól tartasz; ebben az esetben valóban érdemes a kivonulásos verziót választani, mert akkor a pánik gomb megnyomásakor azonnal indul a segítség. 

Előzmény: highwayunicorn (8)