M.Zoli Creative Commons License 2012.07.27 0 0 377

A cikkeim a forrasokkal egyutt otthon vannak, en jelenleg csak 700km-re toluk, de nem az lesz az elso dolgom, hogy hazarohanjak fellapozni neked. Viszont eszembe tartom, es ha nyilik ra modom, akkor megirom neked.

 

Tiso kovetoi termeszetesen nem a semmibol bukkantak elo, de Csehszlovakia demokratikus ( akkori fogalmak szerint ) allam leven, sok mas part is letezett az orszagban, amelyek nem voltak elszakadas partiak .

 

Ne probald mar beallitani ugy, hogy csak a kommunista, hazaarulo magyarok nem akartak visszakerulni Magyarorszaghoz! Ettol sokkal arnyaltabb a kep. A szandek mindig egyeni dolog. Nagyon sok magyar megtalalta a szamitasat Csehszlovakiaban. Mivel gazdasagilag lenyegesen magasabb szinten allt, mint Magyarorszag, ezert a megelhetesi lehetosegek is lenyegesen jobbak voltak.

 

A masik dolog, amirol meg szoktak sokan feledkezni, hogy a az 1. vh utani magyarorszagi dzsentri vilag, rohadtul nem tetszett sokaknak. Elgondolkoztal mar azon, hogy miert pont Magyarorszagon tudtak a vorosok egy eros forradalmat kirobbantani? a 18-19-20-as voros forradalomnak nem csak a kommunistakrol, nem csak egy kissebbsegrol szolt. A magyar tarsadalom tobbsege, nagyon nem szerette a felfeudalis allamberendezkedest.

 

Csehszlovakia 45 utan rohadtul kemenyen es kimeletlenul bant el a kissebbsegeivel. De mi 1938-rol beszeltunk.

Előzmény: showtimes (373)