rajongo15 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 636

Diétás padlizsán

Hozzávalók 2 személyre:

- 1 db közepes padlizsán
- 1 paradicsom
- 1 doboz aprított tonhal saját lében
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- tengeri só, ételízesítő (só nélkül)

Elkészítés:

A padlizsánt kissé vastagabb karikákra vágom, a paradicsomot vékonyra karikázom. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a zöldpetrezselymet felaprítom.

Előmelegítek egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC serpenyőt magas hővel az első zöld (régebbi tipusoknál piros) jelzésig és a hőt közepes fokozatra véve a padlizsán karikák mindkét oldalát hirtelen megsütöm. Semmilyen zsiradékot nem teszek alá és ekkor még nem is fűszerezem.

Amikor mindkét oldaluk megpirult, elzárom a hőforrást, leteszem az edényt egy alátétre és a padlizsán karikákat szorosan egymás mellé rendezem benne. Tetejüket megszórom a sómentes ételízesítővel, tengeri sóval, majd jól megkenem az aprított tonhallal. A halat nem szűröm le, nem baj, ha a levéből is kerül a padlizsánokra. A hal tetejére paradicsom karikát teszek, amit szintén megfűszerezek, rászórom a fokhagymát és a zöldpetrezselymet is.

Az edényre fordítom a Navigeniót és 2-es fokozaton jól átsütöm.

Amikor kész, lapáttal tányérra szedem. Finom, mégis könnyű étel, ha meg bírjuk állni, hogy ne faljuk föl egyszerre az egészet, még fogyókúrához is kiváló, mivel nem teszünk hozzá semmilyen zsiradékot - pedig a padlizsán nagyon szereti, de AMC edényben anélkül is el lehet készíteni.