Törölt nick
2012.07.24
|
|
0 0
1923
|
Én értem a dilemmád, megpróbálom megmagyarázni, szerintem hogyan kell értelmezni.
1., a kamatperiódus a hónap utolsó napjától a következő hónap utolsó napjáig tart (most pld 06.30.-07.30.-ig) 2., ha szükséged van pénzre, azt célszerű a kamatperiódus első napján átutalni, jelen esetben 07.31-én (ekkor még nem buksz kamatot az utalással), a maradékot pedig átvezetni a másik malacperselyedre ami megtéveszető lehet, hogy a bank a kamatot csak 31-én írja jóvá, azaz a következő kamatperiódus alatt, így ezt célszerű lesz majd 1-én szintén átvezetni (ezt remélem jól értelmezem, mert én is csak most nyitottam meg a második számlámat náluk) 3., ott is megkapd a magas kamatot mert az adott kamatperiódusban megvolt a 10 ezer ft növekmény 4., ilyen esetben célszerű azt a számlát, amiről utaltál teljesen lenullázni, azaz mindent átvezetni a másik malacperselyre, mert az a számla az utalás miatt ebben a kamatperiódusban nem fog kamatozni, a számlák közti átvezetés pedig ingyenes 5., ha valaki csak havonta egyszer utal (pld én mindent hitelkártyára veszek, és havonta egyszer töltöm fel az egyenleget) így sokkal jobban jár, mint az axa-val, még úgy is, hogy a külső utalásnak ára van (0,16%).
|
Előzmény: Hrabovszki2 (1915)
|
|