qwerty30 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 8102

Üdv minden fórumozónak!

Kicsit irígykedve nézem a feltöltött képeiteket azokkal a barackfa tulajdonosokkal együtt akiknek szintén lefagyott az idei termése. Nálam kb 95%-osra sikeredett a fagyás egy olyan éjszaka, amikor még csak nem is jósoltak mínusz fokot, ...... de spongyát rá.

A fák termés híján úgy nőnek, hogy jövőre csak létráról lehet majd metszeni a tetejét.

Amiért a bejegyzést írom: szeretném megtudni a segítségetekkel, hogy milyen barackfám termése ez:

Tudni kell a fáimról (40 db) - korábban már írtam -, hogy az összeset magról vetve ültettem, nincsenek beoltva, így a fajtáit sem tudom. Van nektarin és molyhos is. Az érésjük is változó (tavaly, mert idén szinte üresek:-)), de a képen látható az egyik legjobb fajta. Most érik július 20 körül, nagyméretű a termése, tavaly 28 dkg-os volt a legnagyobb. Ami a fiam kezében van, az 27 dkg-os. Egyébként magvaváló és csak nagyon enyhén molyhos, meg sem kell törölni, a húsa sárga, lédús és finom.

Ha valaki ráismer, hogy milyen fajta lehet nagyon megköszönném. Szüleimnél is van szintén magról vetett - nálunk csak ilyen van - azt határozottan felismertem: Champion.

Jó barackszedést mindenkinek, már akinek van mit :-)))

Üdv