PJRT Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2376

Szia!

A kérdéseddel kapcsolatban belinkeltem a http://vonliechtensteinkennel.hu/jack_russel.htm kennel honlapját, én Juditot ajánlom.

Azért őt, mertúgy érzem, hogy ő az, aki szívén viseli a fajta sorsát, állomány szinten gondolkodik, tenyésztésében látszik az irány, őszinte, nem sumákol, szűreti örökletes betegségek ellen a kutyáit és örökletes betegséget örökítő kutyát nem von tenyésztésbe. Pároztatáskor Tenyésztőként viselkedik, nem az anyagi haszon vezérli, nincs is nála mindig alom. 

Kutyái kiállításokon is nagyon jól szerepelnek és jónéhány kutyája vadászhelyzetekben is bizonyítottan jól szerepel. Nem opció nála a törzskönyv, hanem együtt jár a kölyökkel, csak úgy, ahogy a kutya élete végig való segítségnyújtás.

Én Parson Russellt (a hosszú lábú változatot) tartok, de nem ismeretlen számomra a hazai Jack Russell állomány és a tenyésztők, és elég régóta ismerem a Juditot és munkásságát. Többször találkoztam vele vadászati gyakorláson, ami pedig nem kötelező eleme a tenyésztésnek, nem hoz több pénzt a konyhára, csak úgy, mint az egészségügyi szűrések sem. Judit mégis csinálja, mert lelkiismeretes és fontos kutyái minősége. :)

Azért csak Juditot merem ajánlani, mert ÉN nem tudok más Jack Russell tenyésztőről, aki ennyire odafigyelne az egészségre és a tőle származó utódok minőségére.

Anna

Előzmény: felixmoll (2375)