BahnScorper Creative Commons License 2012.07.18 0 0 1186

Na, én most jutok odáig, hogy meséljek, mit láttam két héttel ezelőtt... hiába, volt közben Masters Of Rock is... :-)

 

Az egész kiállítás valahogy tényleg az a "meghaltam és a mennybe kerültem" érzés volt. A bejáratnál (ahol Rudolf viaszszobra áll) adtak egy fülest, amin minden lemezről meg lehetett hallgatni három-négy számot, de voltak interjúrészletek is, meg pl. Uli régi amatőr videófelvételei a '70-es évekbeli turnékról, köztük Japánból is. Egy komódnak ha kihúztad a fiókjait, a klipeket lehetett megnézni... középen meg egy-egy kivetítőn voltak különféle koncert- és kliprészletek, ha pedig azok közelébe kerültél, máris jött a hang is. Közben középütt ment a friss 3D-s koncertfelvétel (ugyanazzal a tartalommal, mint ami Pesten is volt), egy sarokban meg szintén lehet koncertekből válogatni... tehát akármerre járt az ember odabent, mindenhonnan csak Scorps szólt... :-)

 

A kiállítási tárgyak között volt egy rakás arany- és platinalemez, meg a három őstag fellépőruhái (néhány igen vicces példány is, plusz Klaus két sapkája, az egyik közülük az, amit Gorbinál hordott), nem kevés gitár (lent az alagsorban az állandó kiállításon meg volt Ulinak egy mezei gitárja és egy Sky gitár is) és néhány különleges rajongói ajándék. De a különlegesség valóban a kézzel lejegyzett I've Got To Be Free volt, meg Rudolf egy régi turnénaptára, az édesanyja áltak készített régi kimutatás a kezdeti koncertek mérlegéről... és ott volt Klaus hangszálstimulátora is, amit a műtétje után kellett hordania. Volt még egy csomó plakát és fotó is a különféle korszakokból. Nekem talán a leningrádi plakát tetszett legjobban, kizárólag cirill betűkkel... :-)))

 

A kistutu által említett köny bevezetőjében az áll, hogy a kiállítás még a magamfajta rajongónak is tud újat nyújtani, és ez valóban így is volt. Nemcsak Uli volt az, aki külön színt vitt az egészbe a történeteivel, de még a többiek kapcsán is megtudtam több dolgot. Olyan nagyra persze nem méretezték a kiállítást - ha majd egyszer tényleg lesz egy állandó múzeum, ott a sokszorosát meg lehet majd tölteni anyagokkal - mégis több órát eltöltöttem ott.