highwayunicorn Creative Commons License 2012.07.13 0 0 8

A távfelügyeletnél az egyik legfontosabb szempont az adatátvitel gyorsasága. A különböző technikai megoldások eltérő hatékonyságúak.

 

A rádiós átjelzést tartjuk a legjobb átjelzési módnak, mert:

  • a leggyorsabb az jelzés sebessége, csupán 1-2 másodperc, amely nagyban elősegíti az intézkedés sikerességét,
  • nem elvágható a vonala, nem függ egy újabb külső szolgáltatótól a működő képessége,
  • még szilveszterkor, vagy nagy hóesésben is működik szemben például a GSM átjelzőkkel,
  • bármennyit használjuk, a forgalom díja nem emeli a telefonszámlát, havi távfelügyeleti díjban benne van, a szolgáltató fizeti a költségeit a Hírközlési Hatóságnak
  • nehezebben szabotálható más rendszereknél.

 

 

@baltarc Nem hinném, hogy ez szerepet játszana, hiszen minden szolgáltatónak (ideális esetben) az a célja, hogy a szolgáltatás kifogástalan legyen. Szolgáltató választásánál inkább olyan faktorok játszanak szerepet a döntésben, mint pl. rendelkezik-e több éves szakmai gyakorlattal a szolgáltató, vagy van-e Szolgáltatás Felelősség Biztosítása (minél nagyobb összeg annál jobb!) mert bizonyítható szolgáltatói hiba esetén egy biztosító is felelősséget vállal, kár esetén az ügyfelet kártalanítja.Vannak olyanok, akik kóklerek, de ezek minden szakmában megtalálhatók. Ezért kell nagyon odafigyelni arra, hogy milyen a megbízott cég híre, milyen referenciákkal rendelkezik. Tapasztalatból tudom, hogy vannak sajnos olyanok akik minden további nélkül belemennek egy ilyen tisztességtelen ajánlatba. A probléma csak ott van, hogy a riasztórendszerről információkat kiadni harmadik félnek tilos, tehát hamar kiderül a turpisság.

 

Az én szomszédomban a PESTOR távfelügyel 5 éve, nálam múlt héten voltak kinnt felmérni és jövő héten kötjük a szerződést. 1900 Ft + Áfa/hó havidíjban állapodtunk meg, bár ez egyelőre csak irányár, említettek valami olyasmit is, hogy a szerződés kötés időpontjától függően, ha beleesik egy akciós időszakba akkor ez elvileg csökkenhet. A szomszédom pedig 2 hónap ingyen távfelügyeletet kap az ajánlásért.

Előzmény: baltaarc (1)