Kannaváró Creative Commons License 2012.07.12 0 0 885

"

Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót - 12:26

 

A távközlési adót nem a telefonáló emberek fizetik majd, hanem a szolgáltatást nyújtó telekommunikációs cégek; "ez most az ő adójuk, ez most az ő terhük" - jelentette ki a Fidesz szóvivője, miután a parlament döntött a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről. A távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella azt válaszolta: "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést".[...]"

 

nem, ó nem!

 

http://hvg.hu/Tudomany/20120712_telefonado_magyar_telekom

 

Mégis emel tarifáin a T-Mobile és a T-Home

2012. július 12., csütörtök, 11:40
Szerző: hvg.hu

 

Címkék: Magyar Telekom; T-Mobile; áremelés; T-Home; telefonadó;

 

Eddig tartott a kivárás, a korábbi információkkal ellentétben mégis ráterheli ügyfeleire a hazai gazdasági helyzetben jelentkező pluszterheket a Magyar Telekom. Az árak a mobil és vezetékes telefonálás területeken is emelkednek.

 

A 2012-ben eddig tapasztalt kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt a Magyar Telekom úgy döntött, hogy fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását - közölte a telekommunikációs cég. A csütörtökön kiadott közlemény szerint igyekeztem az ügyfelek terhelhetőségét figyelembe venni, illetve törekedtek az áttekinthetőségre. Bár a cég kommunikációja szerint a díjemelés “nem a 2012 júliusától bevezetett új távközlési adó fogyasztókra történő áthárítását jelenti”, a döntés időzítése nehezen hihetővé teszi, hogy a “kedvezőtlen piaci folyamatok” mellett az áremelésben nem játszik szerepet a telefonadó, ami miatt most több szolgáltató drágít.

Lakossági árváltozások: emelkedő előfizetési- és percdíjak

A lakossági előfizetéses és feltöltőkártyás mobiltelefon-díjak egy része 2012. szeptember 1-jével változik. Az előfizetéses hang díjcsomagok havidíja átlagosan 6%-kal emelkedik.[...]

Előzmény: Speedy González (832)