klsderm Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2503

Teljesen igaza van, én sem fizetnék ki egy rakás pénzt a bizonytalanért.

 

A „kívánt eredmény” értelmezése… Ön és jómagam együttesen határozzuk meg.

 

Egy szőrtelenítő procedúra drága és hosszadalmas. Az egész egy bizalmi kapcsolaton alapul, mely során mindkét félnek meg kell bizonyosodni a másik fél jóakaratáról. Van, aki a szőrzet némi csökkentésével már boldog, míg más, ha marad 5% szőrzet, azt is nehezen viseli el és reklamál. Ez senkinek sem jó dolog. Van, aki a szőrzetcsökkentés mellett a gyulladt bőrt kezelteti, míg más biliárdgolyó simaságot szeretne. Bármilyen furcsán is hangzik, nekem az első a saját érdekem, a családom, a lelki békém, a boldogságom. Ha mindennap balhé van, az nagyon rossz és az egész életemre kihathat. Tehát a reklamálást minden körülmények között el akarom kerülni. Ezt úgy érem el, hogy csak azt ígérem meg, amit maradéktalanul tudok teljesíteni. Erre való a vizit. Itt már kezelt páciensek képét mutatom meg, közösen elemezzük. Ilyenkor általában kijön, hogy a páciens mit is szeretne. Ha a lehetőségek és kívánalmak egybeesnek, jöhet a fotó. Jó fényképezőgépem van, mely sokszor „megmentette az életemet”. A bőrgyógyász kollégáim sokszor panaszkodnak, hogy a páciensnél jól látható eredmény van – akár a szőrtelenítésnél, akár a rozácea, akár a bőrszépítésnél – de mégsem elégedettek, mert a kezelés időtartama alatt a páciens megszokja a szőrmentes állapotot, a szép bőrt, és a változás erősen redukálódik. Sok kollégám nem fényképez, így gyakran kerülnek kellemetlen helyzetbe. Tehát a kezelt területről fotó készül.  Minden évben van pár páciens, aki nem engedi magát fényképeztetni. Őket nem vállalom. Ilyenkor általában sértődöttség, kisebb botrány van. De ez így jó, mert nem alakul ki köztünk semmilyen „üzleti” kapcsoltat.

 

Kezelések közben, általában a második, harmadik kezelés után megnézzük a fotót és újból átbeszéljük a folyamatot. Ha nincs javulás, leállunk és pénz vissza. Olyan nincsen, hogy tíz kezelés után kezdünk el gondolkodni.

 

Az ingyen kezelés sok mindentől függ. De leginkább a testtájéktól. A viziten elmondom, hogy egy arcszőrzet kezelés egy életen át tart. Ha ezt megérti, akkor évente egy fenntartó kezelésre visszajön a páciens. Ha az arcon például nem érünk el olyan eredményt, mellyel mindketten elégedettek vagyunk, akkor azt szoktam mondani, bármikor jöhet ingyen egy éven belül, ha van szőrzet. Van, aki visszajön, nincs egy árva szőrszál sem az arcon, de elmondja, hogy pár napja borotválkozott, de nagyon szőrös, csak még nem nőtt ki, de kezeljem le. Nem kezelem, csak szőrösen, de azt ahányszor csak akarja és ingyen. Más a helyzet egy bikini vonallal. Itt már akár két kezelés is elég lehet a kívánt eredményig.

 

Pénz visszaadás tudtommal sehol sincsen. Láttam hirdetést, úgy hogy „visszaadjuk a pénzt, ha semmilyen javulás sincsen”. Nesze semmi, fogd meg jól.

 

Kádárdr

Előzmény: Fannimanni (2502)