Kedves Levelezőtársaim!
Hosszabb tapasztalatomra alapozva mondom, hogy télen hideg, nyáron meleg van. Lehet, hogy nyáron nem szokott ilyen nagy hőség lenni, mint idén van. Ebben lehet a magyarázata, hogy jártomban-keltemben több ordítozó, dudáló, káromkodó autóst látok, mint általában.
Azt hiszem, most is érvényes az a véleményem, hogy a mai nagy forgalomban csak türelemmel, udvarias magatartással, védekező (defenzív) vezetési móddal, alkalmanként mások csekély hibájának megértésével lehet részt venni. Kevesebb idegesség, több türelem biztonságosabb közlekedés jelent.
Ezt kívánom mindannyiunknak ma, amikor átvettem új, eredetileg 55 éves balesetmentes közlekedés után a jogosítványomat. Még csak egy karcolást sem okoztam, de ezt nem tulajdonítom valami kivételes képességnek. Voltak meleg helyzetek, de mindig sikerült szerencsével - én úgy hiszem, más is közrejátszott - kivédenem. Úgy, hogy egyetlenegyszer sem ordítoztam, nem dudáltam rá senkire, nem türelmetlenkedtem. Ezt, mint módszert jószívvel ajánlhatom mindenkinek, tudva, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk, és így járunk el közlekedés közben.
Tisztelettel:
Gál Zoltán